Bilindiği üzere artık teknoloji hayatımızın her alanında yer almaktadır. Üstelik teknoloji, insanların hayatını kolaylaştırdığı gibi sağlık alanında da teknoloji bir hayli ilerlemiştir. Özellikle implant tedavisinde de teknoloji kullanımı bir hayli artmıştır. Bu durumda da implant tedavisi her zamankinden daha fazla kolay bir hale gelmiştir. Bu nedenle artık diş eksikliği sorunu yaşayan herkes rahatlıkla implant tedavisi olabilir. Ancak implant tedavisinde kullanılan teknolojiler her ne kadar ilerlemiş olursa olsun, mutlaka bu konuda deneyimli bir doktordan destek alınması gerekmektedir. En fazla İmplant Türkiye içinde gelişme gösteren bir diş tedavi türüdür. Bu nedenle gerek doktorların deneyimleri gerekse kliniklerin daha konforlu olması nedeni ile artık ülkemizde eskisine göre daha fazla diş tedavisi için yurt dışından gelen hastaların sayısı artmıştır. Doğal dişler, çeşitli nedenlerle kaybedilebilir. Bu boşluklara, implant tedavisiyle, kişinin kendine aitmiş gibi hissedebileceği yeni bir diş yapılabilir. Peki, implant tedavisi ne kadar sürer? İmplant yapılırken acı hissedilir mi? Dental implantlar; tedavi edilemeyen çürük, kırılma ve travma gibi nedenlerle kaybedilen dişlerin estetik ve fonksiyonunun tekrar sağlanması amacıyla, çene kemiğine yerleştirilen, böylece diş kökünü taklit eden titanyum vidalardır. Dental implantlar, titanyum bileşimleri sayesinde vücudumuz ile biyolojik olarak uyum sağlarlar. Diş kökünü taklit etmeleri nedeniyle geleneksel kuron, köprü ve total protezlere takıp çıkarılabilen protezler kıyasla daha sağlıklı, daha konforlu ve daha başarılı sonuçlar verebilirler.

Eğer siz de diş eksikliği nedeni ile hem estetik görünüşünüzden dolayı hem de sağlık durumunuzdan dolayı bir problem yaşamak istemiyorsanız güncel implant fiyatları hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bu sayede diş problemleriniz tamamen ortadan kalkacaktır.

 

Lazer Destekli İmplant Nedir?

İmplant tedavisi pek çok kişinin en fazla korktuğu diş tedavi türlerinden biridir. Ancak lazer destekli implant ile artık hiçbir şekilde korkmadan implant tedavisi olabilirsiniz. Her zaman kullanılan implant tedavisine göre lazer destekli implant tedavisi daha kolaydır. Burada yapılan işlem için lazer teknolojisi kullanılmaktadır. İzmir implant diş tedavisinde de sıklıkla kullanılan teknolojilerden biri lazer olmaktadır. Bu sayede daha acısız ve daha kolay bir şekilde implant tedavisi gerçekleşmiş olacaktır.  Lazer teknolojisi ile yapılan implant tedavisi sadece birkaç saat içinde tamamlanmaktadır. Bu nedenle kişilerin ilk tercihlerinden biri de lazer ile yapılan implant tedavisi olmaktadır. Hem kolay hem de acısız olması en çok tercih edilen sebeplerinden biridir. Özellikle ilerleyen yaşlardaki kişiler için ve yine kronik rahatsızlığı olan kişiler için en ideal yöntemlerden biridir.

 

İmplant Kökün Üzerine Hangi Malzeme Kullanılır?

İmplant diş yaptıracak olan kişiler için ilk etapta belli bir muayene dönemi mevcuttur. Bunun nedeni hem hastaların çene ve kemik yapılarını doğru analiz etmek hem de uygulanacak olan tedavinin aşamalarını en iyi şekilde planlamaktır. Daha sonraki aşama ise çene kemiğinin bulunduğu, yani eksik dişin olduğu bölgedeki diş etine kesi açılmasıdır. Kesi açıldıktan sonra eğer yeteri miktarda kemik kalınlığı mevcut ise çene kemiğine de bir oyuk açılır. Bunun amacı ise en iyi implant malzemelerinin çene kemiğinde sağlam bir şekilde tutunmasını sağlamaktır. Eğer çene kemiğinde istenilen kalınlıkta bir kemik yapısı yok ise bu gibi durumlarda ilk olarak, gerekli kemik tozu uygulaması yapılır. Kemik tozu uygulaması yani greft dolgu ile çene kemiğinde yeterli alan açılmış olur. Akabinde İzmir implant diş uygulaması yapılır. İmplant vidası açılan kemiğe yerleştirildikten sonra, dikişler atılır ve burada sağlam bir şekilde kemik ile bütünleşmesi sağlanır. Bu süreç ise kişiden kişiye ve kemik yapısına göre değişebilir. Elbette hastaların kemik ile implant malzemelerinin bütünleşme sürecinde rutin olarak, doktor muayyenlerini yapması gerekir. İmplant malzemesi sorunsuz olarak çene kemiği ile bütünleştiğinde ise artık implant malzemenin üzeri için protez dil yapım aşamasına geçilir. Burada porselen diş İzmir veya zirkonyum malzeme kullanımı yapılabilir.  Porselen malzemeler zirkonyum malzemelere göre daha uygun fiyatlıdır. Ama hem sağlamlık hem de estetik görünümün kusursuz olmasını isteyen kişiler tercihlerini zirkonyumdan yanı kullanmak isterler. Çünkü zirkonyum porselen kaplamalara göre daha avantajlıdır.

Clinic Mono İletişim

Telefon : 0 549 675 10 17 E-mail : [email protected]