Uzun bir süredir büyük polemiğe sebep olan Kanal İstanbul Projesiyle ilgili bugün ilk defa bölgede iş makineleri çalışmaya başladı.

Bundan seneler önce Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen projeyle ilgili yıllar boyunca somut bir adım atılmamış ve proje sürüncemede kalmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasından sonra hızlandırılan projeyle ilgili uzun bir süredir polemikler meydana gelmişti. Hükümet cephesinden yapılan açıklamalar projenin gerekliliğini savunurken, Ekrem İmamoğlu ve CHP’li isimler de projenin İstanbul’a ihanet projesi olduğunu belirtmişti.

İş Makineleri Kepçe Sallamaya Başladı

Kanal İstanbul Projesiyle ilgili belirtilen güzergaha bugünün erken saatleriyle birlikte ilk defa iş makineleri giderek kepçelerini sallamaya başladı. Yaşanan bu gelişme herkeste Kanal İstanbul Projesinin resmen başladığı şeklinde yorumlandı. 45 kilometreye yakın bir uzunluğa sahip olacak projede açılacak olan Kanaldan büyük tankerlerin geçerek İstanbul Boğazının rahatlatılması hedefleniyor.

Ekrem İmamoğlu Tepki Gösterdi

Başlatılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da duruma sert bir tepki gösterdi. Kanal İstanbul Projesinin oldu bittiye getirilemeyeceğini söyleyen İmamoğlu, böylesine büyük ve gereksiz bir proje için halkın görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti.