Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, internet medyası temsilcileri ile bir araya geldiği buluşmada konuştu. Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu'nu kendisinin kabul etitğini ve bu kabul sırasında Aziz Kocaoğlu'nun tekrar aday olmak istediğini ve kendisinin ''tabi aday olabilirsiniz, bunda sakınca yok'' dediğini açıkladı. İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun farklı adayarın çıkmasına karışmadığını ve bu konunun kendi aralarında görüşmediklerini açıkladı. 

Aziz Kocaoğlu'nun tekrar aday olmayacağı açıklamalarından sonra neden aday olduğu ve tekrar CHP tarafından aday olarak desteklenip desteklenmeyecek olduğu hakkında açıklama yapmayan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun aday olma isteğinin sebeplerini kendisine açıkladığını, görüşme sonrasında Aziz Kocaoğlu'nun kendisine teşekkür ederek ayrıldığını açıkladı.

İzmir'i CHP'nin alacağını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu, İzmir'de yeni yerel seçimlerde tekrar CHP'nin büyük oy farkıyla kazanacak olduğunu açıkladı. Kendisinin CHP'den tekrar İzmir'de belediye başkan aday adayı olmasının sebepleri olduğunu açıklayan Kocaoğlu seçimlerden başarılı çıkıp tekrar 1 dönem görevine devam edebileceğini açıkladı.