Geçtiğimiz günlerde Mısır’da gözaltına alınan ve kendilerinden haber alınamayan Anadolu Ajansı çalışanlarından müjdeli haber geldi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı tarafından yapılan açıklamada bugün itibariyle bir süredir Mısır polisi tarafından alıkonulan 4 çalışanın serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Gözaltına alınan 4 kişiden biri Hilmi Balcı isimli Türk çalışandı ve 2 gün önce serbest bırakılmıştı. Kazancı o gün yaptığı açıklamada diğer 3 çalışanın da kısa süre içerisinde salıverilmesini umduğunu söylemişti. Bugün gelen habere göre yabancı uyruklu 3 Anadolu Ajansı çalışanı daha serbest bırakıldı.

Hatırlanacağı üzere Mısır’ın başkenti Kahire’de polisler Anadolu Ajansı ofisini basarak görev yapan çalışanları gözaltına almışlardı. Bilinmeyen bir yere götürülen çalışanlardan kimse haber alamamıştı. Gözaltı işleminden sonra yeniden ofise gelen polis ekipleri hem interneti kesmiş, hem de güvenlik kameralarını kapatmıştı. Sonrasında ise ofisin içerisinde saatlerce süren bir arama çalışması yürütmüşlerdi. Yapılan bu operasyondan sonra Mısır basın özgürlüğüne karşı tavrı sebebiyle ağır eleştirilerle karşı karşıya gelmişti.