Alacakaranlıktaki bir gökyüzünü anımsatan Klasik Mavi ile 2020 yılında çokça karşılaşacağınızı şimdiden unutmayın.

20 yılı aşkın bir süredir yılın rengini seçen Pantone, 1963 yılından bu yana renklere hakim olan baskı, grafik tasarım ve moda tasarımı gibi endüstriler için hizmet veriyor.

Önümüzdeki yıl için tercih edilen Klasik Mavi ise Pantone firmasına göre bir renkten daha büyük bir anlam ifade ediyor. Yalnızca görmek için değil, kendimize ve doğaya karşı güven depolamamız için de Klasik Mavi’ye ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Pantone, Manhattan’da gerçekleşen ihtişamlı bir tören ile duyusal bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda Klasik Mavi’nin kokusu havada dolaşırken Klasik Mavi’nin sesi kulaklarda işitildi. Klasik Mavi eşyalar etrafı kirletirken konuklara Klasik Mavi içecekler ikram edildi. Dört duyuya da ithaf eden bu renk, adeta bir Klasik Mavi manzara tablosu ortaya çıkardı ve oldukça şiirsel bir görünüm kazandı.

2020 yılının rengini belirleyen Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman, Klasik Mavi üzerine şu ifadelerde bulundu:

Sadakat ve inanca ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Pantone 19-4052 klasik mavi rengi, tam da bu noktada bir devamlılık ve güven sağlayan, her zaman uyum sağlayabileceğimiz, güven kazanabileceğimiz bir ton.

2020 Yılında Klasik Mavi Rengini Nerelerde Göreceğiz?

Önümüzdeki yıl 2020 rengi ile pek fazla karşılaşacağımızı dile getiren Laurie Pressman, bu rengi doğru noktalarda kullanmamızı tavsiye ediyor. Klasik Mavi’nin ilerleyen günlerde oldukça güçlü bir sembol olacağını vurgulayan Pressman, “Bu renk gökyüzünün rengi olduğu için, dünyanın her yerinde her kesimden insana hitap ediyor. Küresel kültürleri aşan evrensel bir renk,” açıklamasında bulundu.

Yakın bir zaman içinde moda dünyasından dekoratif ev ürünlerine kadar pek çok yerde önümüze çıkacak Klasik Mavi, cinsiyetsiz bir renk olması ve her mevsimde görmeye alışık olmamızla birlikte kolay bir adaptasyon süreci yaşayacağımızı gösteriyor.

Klasik Mavi için minimal bir vazodan eşarba, saat kayışından ayakkabılara kadar hemen hemen her yerde karşılaşacağız. Pressman’ın da belirttiği gibi, gökyüzünde karşılaştığımız bir renk. Yani 2020’nin rengi Klasik Mavi’den kaçış yok!