Bu kez yer Balıkesir. Balıkesir’de kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, sokak köpeklerinin yoğun olduğu alana zehirli yiyecekler bıraktı. Yiyecekleri yiyen 9 köpekten 3’ü öldürüldü.

Sokak köpeklerine olan zulüm artarak devam ediyor. Maalesef yer değişse de yöntem aynı. Köpeklerin önüne bırakılan zehirli yiyecekler, hayvanların ölümüne sebep oluyor. 6 Aralık gecesi gerçekleşen ve 9 köpekten 3’ünün ölümüne neden olan olayda halk ayaklandı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gerçekleşen olaya karşı halk tepkisiz kalmayarak toplandı. Yemekten etkilenen 6 köepk, Bandırma Belediyesi’nin hayvan barınağında tedavi altına alındı.

Levent Mahallesi’nde gerçekleşen olayda köpeklerin zehirlediğini gören vatandaşlar belediyeye haber verdi. Açıklamada bulunan vatandaşlar, köpeklerin inlediğini ve ağızlarından köpük çıktığını söylediler. Olayı duyan diğer vatandaşlar ise büyük bir kalabalık oluşturdu ve konu hakkında tepkilerini dile getirdiler. Belediyeye haber veren vatandaşlar, ekipler gelene kadar köpeklere tuzlu su ve çiğ süt yedirerek köpekleri kusturmaya çalıştı. Bu sayede 9 köpekten 6’sının ölümüne engel oldular. Ekiplerin de gelmesiyle köpekler hızla barınağa gönderildi.

“Konunun Takipçisiyiz!”

Yaşanan olaylar üzerine basın açıklamasında bulunan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, yaşanan olayların takipçisi olduklarını ve çalışmaların başlatılacağını söyledi. Açıklamalarına ek olarak şunları da belirtti: "Çağdaş, modern insanların yaşadığı Bandırma'ya böyle bir durumu yakıştıramayız. Yaşanan bu vahşetin bir an önce aydınlatılmasını umut ediyorum. Biz de belediye olarak konunun takipçisi olacağız"

Zehirlenen Köpek Olayları Son Günlerde Artış Gösterdi

Bandırma’nın yanı sıra Bartın ve Gaziantep’te de aynı olaylar 2 gün önce yaşanmıştı. Bartın’da 2’si yavru olan 6 köpek, bırakılan zehirli yiyeceklerden etkilenerek hayatını kaybetti. Gaziantep’ten de aynı vaka haberi geldi. Üstelik Gaziantep’te zehirlenen köpeklerden birisi gebeydi ve doğumuna sadece 10 gün kalmıştı. Yaşanan bu olaylar sonucu yetkililerden olayın takipçisi olduklarına dair bilgi mesajları verildi. Halk ise yaşanan bu vahşetin bir an önce son bulmasını istiyor.

Köpek Zehirlenmelerine Karşı Halk Ne Yapmalı?

Eğer bulunduğunuz bölgede köpeklerin sıra dışı davranışlarını görürseniz gecikmeden belediye ekiplerine haber vermeniz gerekmekte. Belediye ekipleri gelene kadar köpekleri gerek çiğ yumurta gerekse tuzlu su yardımıyla kusturabilirsiniz. Bu sayede belediye ekipleri olay yerine intikal edene dek geçen sürede köpeklerin daha fazla dayanmasına vesile olabilirsiniz. Özellikle de soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini sizler de besleyebilirsiniz. Bu sayede hayvanların zehirli yiyeceklerden uzak durmasını ve verdiğiniz yiyeceklerle doymasını sağlayabilirsiniz.

Yapanların Amacı Bilinmiyor!

Özellikle de son 1 yıl içerisinde sokak köpeklerine karşı toplu katliamlar giderek artış gösteriyor. Yapanların ise amacı bilinmiyor. Yapan kişiler, yasaların gerektiği kadar ceza vermemesinden dolayı caydırıcı işlemlere tabi tutulmuyor. Bu durum, sadece sokak köpeklerine yönelik değil, sokaklarda yaşayan tüm hayvanlara yönelik zulüm ve işkence olaylarını arttırıyor. Özellikle de geçtiğimiz aylarda yaşanan ve hepimizi derinden üzen dört uzvu kesilen köpeğin haberi, sokak hayvanlarına karşı işlenenen suçlarda daha etkileyici cezaların gelmesi için en önemli nedenlerden birisi.

Bu gibi olayları yapan kişiler emniyet güçlerince yakalansa da sadece para cezasına tabi tutuluyor. Hapis cezası almayan katiller, sokak köpeklerini zehirlemeye devam ediyor. Eğer sizler de özellikle de parklarda ve açık alanlarda çivi gibi sivri nesneler görürseniz bunları bulunan yerden kaldırmayı unutmayın. Bazı vahşilerin yöntemi de köpeklerin yemeklerine çivi konulmasıdır. Bu yöntem, sivri nesnelerin hayvanların boğazına takılmasına neden oluyor.