Trabzonspor'un önde gelen taraftar gruplarından Gurbetçi Gençler, hafta sonunda oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesinde bir manifesto yayımladı.

ŞUBAT AYI HATIRLATILDI

Gurbetçi Gençler, sosyal medya hesaplarından yayımladığı paylaşımda geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen depremde Trabzonspor'un 16 Şubat 2023 tarihinde kendi sahasında oynadığı Basel karşılaşmasında Fenerbahçeli taraftarların stadyuma geldiğini, gün boyunca şehirde gezdiklerini ve deplasman yasaklarının yalnız üç büyükler arasında değil Trabzonspor ile de son bulması konusunda İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, TFF ve kulüplere çağrıda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMA

Süper Lig’in 11. Haftasında 4 Kasım Cumartesi akşamı Fenerbahçe Ülker Stadyu’munda oynanacak olan Fenerbahçe – Trabzonspor maçında takımımızı desteklemek adına uzun yıllardır süren deplasman yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Enis Destan'a Verilen Ceza Açıklandı Enis Destan'a Verilen Ceza Açıklandı

Ülkemizde Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrasında evimizde oynadığımız Basel karşılaşmasında birlik ve beraberliğimizin daim kılındığı günlerde Trabzon şehrine gelen tüm takım taraftarlarını misafirperverlikle karşılamış olduğumuz gibi Fenerbahçe taraftarlarını da aynı şekilde konuk etmiştik.

Bizler, tribünde takımlarını desteklemek isteyen ve bu bağlamda Trabzonspor’un peşinden dört mevsim giden tek amacı Trabzonspor olan taraftarlar olarak Fenerbahçe deplasmanında da takımımıza bu amaç doğrultusunda destek olmak istiyoruz.

Aynı şekilde, Fenerbahçe taraftarlarının da ligin ikinci yarısındaki Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşmasında Trabzon’da deplasman tribününde kendi takımlarına destek olması yönünde kararın alınmasından yanayız.

Futbolun en önemli unsuru olan taraftarların artık hiçbir engel teşkil etmeden tribünlerde yer almasını diliyor, İstanbul’daki üç büyük takım arasında kaldırılan deplasman yasaklarının aynı şekilde Trabzonspor camiası için de geçerli olacağını umuyor bu konuda Devlet büyüklerimizden ve İstanbul Valiliğimizden bir adım bekliyoruz. 

Editör: Hasan Yılmaz