Gürcistan, yasadışı göçle mücadelede attığı adımları daha da sıkılaştırıyor. Başbakan İrakli Kobakhidze, son bir yılda gerçekleştirilen sınır dışı operasyonlarının dikkat çekici seviyelere ulaştığını belirterek, ülkede tek bir yasadışı göçmenin dahi kalmamasını hedeflediklerini açıkladı.
YASADIŞI GÖÇLE MÜCADELEDE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Başbakan İrakli Kobakhidze, düzenlediği basın toplantısında göç politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yasadışı göçle mücadelede yeni bir döneme girdiklerini ifade eden Kobakhidze, son bir yılda elde edilen sonuçların önemli olduğunu söyledi.
Kobakhidze, gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde önceki 10 yılda sınır dışı edilen toplam yasadışı göçmen sayısının üzerine çıkıldığını belirtti. Bu durumun, ülkenin göç politikalarında önemli bir değişimin göstergesi olduğu ifade edildi.

KURUMSAL REFORMLAR SONUÇ VERDİ
Başbakan Kobakhidze, elde edilen sonuçlarda İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan reformların etkili olduğunu vurguladı. Göç yönetimi alanında yürütülen çalışmaların güçlendirilmesiyle birlikte denetim ve uygulamaların daha etkin hale getirildiğini kaydetti.
Yetkililerin koordineli çalışmasının, yasadışı göçle mücadelede başarı oranını artırdığı belirtildi.
ÜLKEDE 20 BİN YASADIŞI GÖÇMEN BULUNDUĞU AÇIKLANDI
Gürcistan'da yaklaşık 20 bin yasadışı göçmenin bulunduğunu açıklayan Kobakhidze, bu sayının azaltılması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.
Göç kontrolü konusunda taviz vermeyeceklerini belirten Gürcistan Başbakanı, ilgili kurumların sahadaki faaliyetlerini yoğunlaştıracağını ifade etti.
HEDEF TEK BİR YASADIŞI GÖÇMEN BIRAKMAMAK
Kobakhidze, hükümetin nihai hedefinin ülkede tek bir yasadışı göçmenin bile kalmaması olduğunu dile getirdi. Bu doğrultuda sınır güvenliği, denetim faaliyetleri ve sınır dışı süreçlerinin etkin şekilde sürdürüleceğini belirtti.
Gürcistan yönetiminin önümüzdeki dönemde de yasadışı göçle mücadele kapsamında yeni adımlar atması bekleniyor.





