Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu'ndan TTSO'ya ziyaret. İşte, iki taraf arasında yapılan görüşmenin merak edilen detayları!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın bugün anlamlı bir konuğu vardı. Başkan Erkut Çelebi ve yönetimi, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze'yi ağırladı.

Başkonsolos Japarizde, TTSO binasını ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.
Trabzon ile Gürcistan arasındaki yoğun ticari ilişkiler sebebiyle, görüşme uzun sürdü. Trabzon iş dünyasının Gürcistan'daki fuarlara büyük ilgi gösterdiğini belirten Japaridze, Türk yatırımlarının Batum ve diğer bölgelerde de artmasını dilediklerini ifade etti.

"Amacımız iş birliğini artırmaktır." diyerek ziyaret amacını vurgulayan Başkonsolos Japaridze, daha sonra sözü TTSO Başkanı Çelebi'ye bıraktı.

Erkut Çelebi ise Tiflis-Trabzon arası direkt uçuş seferleri ile ilgili şunları söyledi:

"Tiflis-Trabzon arası uçuş seferlerinin, canlandırmaya çalıştığımız sağlık turizmi ve ticarete büyük bir katkısının olacağına inanıyorum. Batum'da kurmayı planladığımız, üretim ve satışın yapılacağı Türk Yapı Market Projesi'ni de yakından takip ediyoruz. Başarılı olması halinde aynı konseptte Tiflis tarafında da bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Amacımız, Gürcistan ile ilişkileri daha yoğun hale getirmektir."

Editör: Didem Bektaş