Çekiciler, römork yada yarı römorklar ve diğer araç modellerini çekmek için üretilmiş, yük taşımayan motorlu taşıtlara çekici adı verilir. Çekiciler hemen hemen her tipte aracı çekebilecek kapasitede olan araçlardır. Çekici araçların bir diğer adı kurtarıcıdır. Birbirinden farklı türde çekici çeşidi mevcuttur. Bunlar; çatallı çekici, tepeden çekici, kayar platform ve oto transfer çekicisidir.

Dünyaca ünlü markalar tarafından üretilen çekicilerden bazıları ve üretildiği ülkeler aşağıdaki gibidir;

SCANIA Çekici: SCANIA çekiciler İsveç’te üretilir. SCANIA markası aynı zamanda kamyon, otobüs ve deniz motorları da üreten bir firmadır.

DAF Çekici: Daf markası, Hollandalı otomobil ve ticari araç üreticisi bir kuruluştur. Daf merkezinin genel merkezi Hollanda’nın Eindhoven kentindedir. Ürünler de burada üretilmektedir.

RENAULT Çekici: Renault bir Fransız araç üreticisi olup otomobil, kamyon, tank, traktör, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, çekici ve otobüs gibi farklı türlerde araç üretmektedir.  Bourg-en-Bresse'deki 1964 yılında kurulan Renault Trucks üretim tesisinde, Renault Trucks’ın uzun yol, inşaat ve ağır taşımacılık serilerinden kamyon ve çekici üretiliyor.

FORD Çekici: Ford Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir otomobil markasıdır. Ford çekiciler, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere ülkemizde de Gölcük'te üretilmektedir.

Çekiciler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://autoline.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Özge Özkan