Premier Lig'de 11 Şubat'ta oynanan Arsenal-Brentford maçında VAR hakemi olarak görev yapan Lee Mason'ın hakemlik kariyeri sona erdi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında Arsenal, Leandro Trossard'ın 66. dakikadaki golüyle öne geçmiş, konuk Brentford 74. dakikada Ivan Toney ile eşitliği sağlamıştı.

Yapılan VAR incelemesinde gol öncesinde Brentford'un savunma oyuncusu Christian Norgaard'ın ofsayt pozisyonunda olduğu görülürken VAR hakemi Lee Mason, ofsayt çizgisini çekmemiş ve golün geçerli olduğuna karar vermişti.

Görevinden ayrıldı
Geçtiğimiz hafta oynanan maçın ardından bu karar tartışmalara yol açarken İngiltere Profesyonel Hakemler Birliği yaptığı açıklamada, Lee Mason'ın görevinden ayrıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Video Asistan Hakem olarak görev yapan Lee Mason'la karşılıklı anlaşarak görevine son verildi. 15 yıldır Premier Lig'de hakem olarak görev yapan Lee, 287 maç yönetti. Kendisine şimdiye kadar gösterdiği çabalar ve emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de maç yöneten Lee Mason, bu sezon başında VAR hakemi olarak görev yapmaya başlamıştı.

Editör: Haber TS