Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica’yla ilgili herkesin bir fikri var… kimsenin net bir bilgisi yok. Hırvatistan’ın en büyük gazetelerinden Jutarnji, Bjelica’nın Trabzonspor’un başına geçmesini değerlendirdi.  

Jutarnji gazetesinin haberinde ilginç detaylar var; pandemi yüzünden 2020 baharında Dinamo Zagreb'de maaşları düşürme isteğinin kabul edilmemesi nedeniyle Bjelica görebvinden ayrıldı. Büyük beklentilerle Eylül ayında memleketi Osijek'e döndü. Ancak ilk sezondaki başarısızlıkları yüzünden yöneticilerle ilişkileri bozdu. Üçüncü sezonuna başlamadan kovuldu.

Robert Matteoni imzalı haberin diğer detayları şöyle: 

Dinamo’da Nenad Bjelica, sahip olduğu kadroyu rekabetçi bir şekilde kullanma konusunda gözle görülür bir potansiyel gösterdi. Kadroyu kendi takdirine bağlı olarak oluşturdu. Osijek'in ikinci ve üçüncü olduğu doğru ancak yatırımlar göz önüne alındığında Bjelica’nın başarısızlığının nedeni de ortaya çıktı. 
Trabzonspor, Bjelica için çok önemli bir sınav. Kariyeri için önemli bir nokta. En önemli şeyin sonuç olduğu Türklerin doğası gereği Bjelica, Trabzon için doğru seçim olabilir. Takımı iyi organize eden ve sonuç için oynayan bir teknik direktör. Bu sezon sonunda Trabzonspor'u olası bir 4’üncü sıraya yükseltebilir ve yeni sezona ve daha yüksek beklentiyle başlayabilir.

Bjelica'nın da bu adıma ihtiyacı var. Dinamo ve Osijek’te başka işleri de üstlendi. Türkiye'de "sadece" bir teknik direktör olacak.