Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu teknolojilerde olası problemlerde zamanla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Özellikle teknolojik cihazlar olmak üzere, telefonlarda gün içinde onlarca sorunla karşılaşabiliyoruz. Şöyle ki telefonun yerli yersiz çekmeme sorunu, şarj sorunu, donma, yavaşlama sorunu, dokunmatik ekran sorunu, kulaklık giriş yeri sorunu,hoparlör sorunu, kamera sorunu açma kapama ses tuşları sorunu ve sensör sorunu olarak belkide yüzlerce sorun sıralayabiliriz. 

Vatandaşlar bu gibi sorunlarda direkt kendilerine bir çözüm yolu bulmaya çalışır. Telefonu tarmirciye götürmek yerine olası çözüm yollarına başvurabilir. Bizler bu sorunlardan biri olan telefon donma sorunuyla alakalı olası çözüm yollarını sizler için sıralamak istedik. 

TELEFONLARDA NEDEN KASMA DONMA SORUNU YAŞANIR?

Akıllı telefonlar belli bir işlemci ve ram kapasitesi bünyesinde çalışır. Bu sistemler kendi bünyesinde çok hassas bir yapıya sahiptir ve zaman içerisinde kullanıla kullanıla sistem zarar görebilir ve bu sepeple yavaşlayabilir hatta donma sorunları meydana gelebilir. Bu doğrultuda kullanılan cep telefonlarına aşırı program yüklemesi yapmak, oyun oynarken veya ağır progamlar kullanırken telefonu zorlamak ve telefonu yormak, donma ve yavaşlama gibi sorunları beraberinde getirebilmektedir. Ayrıca telefon hafızalarının dolması veya dolmaya yakın olması telefonların yavaşlama ve donma sebebidir. Bu gibi durumlarda telefon depolaması sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bundan dolayı alıp kullanmakta olduğunuz cihazların özelliklerini iyi bilmeli, telefonlarınızı özelliklerine göre daha dikkatli kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde donma, yavaşlama sorunları cihazınızda daha erken görülmeye başlayacaktır.

İŞTE DONMA SORUNUNUN ÇÖZÜMLERİ

Telefonlardaki donma veya yavaşlama sorunlarıyla alakalı sizlere bazı önerilerde bulunacağız. Unutulmamalıdır ki bu öneriler telefonun sıkıntı  ve sorununa göre kesin çözüm değildir. Bu yüzden sorununuz düzelmezse telefonunuzu tamirciye götürmeniz gerekebilir.

İşte o çözüm önerileri;

1- Telefonunuzun sorunu işletim sisteminden kaynaklanabilir, sürekli kendini güncelleyen telefonlar zamanla eski sürümden kaynaklı olarak yavaşlama yapabilir. Bu gibi durumlarda telefonuzu güncelleyebilir veya işletim sisteminiz çok düşükse telefonunuzu yüksek özellikli bir cihazla değiştirebilirsiniz.

2- Telefonunuzun belleğini kontrol etmenizde fayda var eğer belleğiniz dolmuş veya dolmak üzereyse donma ve yavaşlama sebebi bu yüzden olabilir. Bu gibi durumlarda telefon içindeki önemli mesaj, mail, fotoğraf ve videoları yedekleyebileceğiniz bir Harddisk almanızda fayda var. Telefonunuzun belleğini temizledikten sonra cihazınız bu durumdan önemli ölçüde kurtulacaktır.

3- Bazen cihazınızda ani donma ve kasmalar yaşanabilir. Bu gibi durumlarda cihazınızı yeniden başlatmanız sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.

4- Telefonunuz fazla ısındığı için donma ve yavaşlama sorunları çıkarabilir. Bu durum genellikle ağır programların kullanımında ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda telefon fanı olarak üretilen teknolojil alatten aldığınız takdirde sorununuz için size önemli fayda sağlayabilir.

5- Bazı telefonlarda pil seviyesi düşük olduğu takdirde böyle sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu gibi durumlarda cihazınızın pilini doldurmanız gerekir.

6- Arka planda kalmış kullanmadığınız uygulamalar cihazınızın yavaşlamasına sebep olabilir. Bunun için kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırabailir ya da telefonunuzdan silebilirsiniz.

7- Bazı cihazların özellikleri telefonlarda bu gibi sorunları beraberinde getirebilir. Kullanmadığınız özellikleri devre dışı bırakmanızda fayda var.