Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “22 maçın analizini yaptık. Bu baskıyı zaman zaman iyi yaptığımız veya yapamadığımız maçlar vardı. Olumlu olumsuz yönlerimizi masaya yatırdık. Bugün itibariyle baktığında çok güzel topa sahip olmada, baskıda… Şampiyon olan takımlar dünyanın her yerinde yüzde 65 ile topa sahip olması lazım. Baskı yapıp yine topu alması lazım. Bunun içini değişiklikler de yaptık. Kenar oyuncularını içeride oynatıyoruz. Gençlerden doğru cevap verenler var.

ARİF U19'UN ÖNE ÇIKAN OYUNCUSU

Doğru zamanda sahanın içine atmaya çalışıyoruz. 45 dk oynayan 60 dk oynayanlar var. Bir sonraki maçı da ona göre planlayacağız. Yukarıya doğru ivme kazanmak istiyoruz. Djaniny ve Yusuf Yazıcı’nın hafif sakatlığı var. Bireysel performanslar aşağıdaydı ilk yarıda. Onları nasıl yukarı çekebiliriz diye çalışacağız. Yeterli değil, hep fazlasını isteyeceğiz. Geçen seneki hikaye bitti yenisini yazmak istiyoruz. Çalışmalara devam edeceğiz. Arif U19’un öne çıkan oyuncusuydu. Şampiyon olmak istiyorduk ve gerçekleştirdik. Sürdürülebilirliği oluşturmak için kendi kaynağını kullanmalısın.

BARTRA, YETİŞECEK Mİ?

Buraya getirdiğimiz oyuncular var. Naci var… Erkenden girip kötü görünmektense adapte olduktan sonra girmesi daha uygun. Abdülkadir Ömür özel bir oyuncu. Artık kenarda değil. İçeride kullanıyoruz. Destek olmaya devam edelim. Bartra’yı takip ediyoruz. Ameliyatını oldu. Kampın sonuna Trabzon’a gelecek” dedi.