Trabzonspor’da bir dönem futbolcu olan ardından yardımcı antrenör ve son olarak Teknik Direktörlük yapan Hüseyin Çimşir açıklamalarda bulundu. Spor yorumcusu Atakan Kurt’un youtube kanalına konuk olan Çimşir, birçok konuda konuştu.

“Trabzonspor 15 yıl geriye gitti”
1995 sezonunda Trabzonspor’un altyapısında oynadığını söyleyen Çimşir, “Şehir ve bütün herkes etkilendi. Çok iyi hatırlıyorum. Özellikle hem Fenerbahçe maçında Van maçı ve sonrasında içerdeki Fenerbahçe maç Trabzonspor’un şampiyonluğun kaybedilmesine sebep oldu. Belki de bunların en başında Van maçı geliyor. Van maçında ben tribündeydim. Trabzonspor’un sayısız girdiği dol pozisyonu ama maçı 1-0 kaybetmesi belki şampiyonluk orada kayboldu. Fenerbahçe maçını ise televizyondan izledim. O maçın kaybolması yaşanan önceki ve sonraki olaylara bakıldığı zaman biz altyapıdayken Özkan hoca o maçtan sonra toplantı yaptı. O şampiyonluktan sonra söylemişti. Trabzonspor bir 10 yıl 15 yıl geriye gitti demişti. Yani o kadar her tarafı etkilemişti. Hem şehri hem insanların psikolojisini çok ciddi anlamda etkilediğini düşünüyorum. Düşünün o maçtan sonra intihar eden insanlar oldu. Belki futbolu bırakıp daha maça gelmeyen insanlar oldu. O kadar etki yarattı Trabzon’da.” ifadelerini kullandı.

“Ünal Karaman yol gösterici bir kaptandı”
Ünal Karaman hakkında konuşan Çimşir, “Çok severim. Bizim abimizdir, büyüğümüzdür, hocamızdır. Mizacı sert gibi gözüküyordu ama davranışsal olarak içerde öyle bir adam değildi. Gayet paylaşımcı, hoşgörülü,  yardım etmeyi seven iyi bir kaptandı. Sorunlarla ilgilenen, yol gösterici, çok büyük bir oyuncuydu. Ben Ünal hocayla çok iyi ilişkilerim olduğunu düşünüyorum. Onun bana katmış olduğu benim ona katmış olduğum teknik direktör yardımcı antrenörlük döneminde. Çok güzel 1,5 yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Onun bana kattıkları çok fazla. Benim ona elimden değildi kadar yardım ettiğim var. Güzelde bir birliktelik olduğunu düşünüyorum. O günkü şartlarda Trabzonspor’da. Kadro yapılanması olsun, kadronun maliyetinin düşürülmesi ve iskelet kadronun oluşturulmasında ciddi katkımız var. Çok sağlıklı bir çalışma yaptığımızı da düşünüyorum.“ değerlendirmesinde bulundu.

Teknik ekip Uğurcan Çakır’a güvendi
Türkiye’de son yılların en iyi kalesinin Uğurcan Çakır olduğunu belirten Çimşir, “Uğurcan Çakır, özellikle oynadığı andan itibaren bana göre Trabzonspor takımının en önemli 2-3 oyuncusundan biri. Özellikle katkı olarak bakıldığında hem şampiyonluk hem o süreçte çok ciddi anlamda katkılar yaptı. Onur’un ayrılığından sonra yerine kamuoyunda Esteban Alvarado’un oynamasına yönelik şeyler vardı. Ama Ünal hoca başta olmak üzere kaleci hocası Metin hoca beraber biz o anda Uğurcan’ın oynaması gerektiğini o şansın ona verilmesi gerektiğini o potansiyelin onda olduğunu düşünerek o formayı Uğurcan’a verdik. O maç ile beraber başlayan ve bu güne kadar gelen bir grafik var yukarı doğru giden. Bizi mahcup etmedi. Zaten o yetenekliydi. Ona inandığımız için maçta o yer aldı. Gayet te başarılı oldu. Türkiye’de son yıllarda en iyi kalecilerden bir tanesi oldu.” şeklinde konuştu.

“Nwakaeme çok kreatif, yetenekli her probleme çözümü olan bir oyuncu”
Trabzonspor’da Nwakaeme eksikliğinin çekildiğini dile getiren Çimşir, “Nwakaeme çok kreatif, yetenekli her probleme çözümü olan bir oyuncu. Hızı belki çok fazla yok ama özellikle topu koruma ve saklama becerisi üst düzeydi. Çalım atma becerisi üst düzey. Bunların haricinde bir de sonlandırması var. Hem skor hem asist hem de gol tarafı var. Bana göre oynadığı süre zarfında Trabzonspor’un ofansif gücünün yüzde 30- 40 arttırdı. Attığı ve attırdığı goller ile ciddi katkısı vardı. Kişilik olarak da çok sevdiğim kalitesine inandığım çalışmaktan gurur duyduğum iyi oyunculardan bir tanesiydi. Trabzonspor tarihine bana göre damga vuran yabancı oyunculardan bir tanesidir. Trabzonspor oyuncu olarak onu arıyor. Ama şeyi bilmiyoruz. Ekonomik olarak neden ayrıldığı, neler sebep olduğu onu bilmiyoruz. Oyuncu olarak katılıyorum. O tarz bir oyuncunun eksikliğini Trabzonspor’un şu an eksikliğini çektiğini düşünüyorum. Nwakaeme çevresi ile beraber iletişimi güçlü olan takım içerisinde sevilen, kendini sevdiren, liderlik vasfı olan bir futbolcuydu. Afrikalı olmasına rağmen çok çalışkan bir oyuncuydu. Antrenman isteği, arzu olan hattan bazen ‘Yeter’ diyorduk o yine çalışıyordu. Faydalı ve etrafını da organize eden bir oyuncuydu.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor bu yıl tam ideal şablonu oluşturamadı
Trabzonspor’un bu sezon net bir oyun ortaya çıkarmakta problem yaşadığını anlatan Çimşir, “Geçen seneki takım ile bu seneki takımın birbirinden farklı. Geçen sene daha farklı oyuncular vardı. Bu sene daha farklı oyuncular var. Oyuncu içerikleri değişince oyunda değişiyor. Bu senedeki problem şu olabilir, bu oyuncu grubuna göre daha net bir oyun ortaya çıkarmakta problem yaşanıyor. Bu takımın bu oyuncu grubunun hangi oyunu oynaması gerektiği ile ilgili tam netleşmiş bir durum yok. Ama şu Dünya Kupası arası belki bu konuda hem eksik olan oyuncuların tamamlanmasıyla hem de büyük ihtimal Abdullah Avcı sorunları gördüğü için bu ara Trabzonspor’a iyi gelmiştir. Lige de Fenerbahçe maçı ile başlayacak. Fenerbahçe maçının kazanıp tekrar şampiyonluk yarışının içerisine girebilir. Ama bu yıl bugüne kadar hem oyuncu hem oyun olarak da tam ideal şablonu oluşturamadı.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Haber TS