Hüseyin Çimşir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Ağaoğlu ve Avcı bu sezon transferde başarılı olamadı"
Son şampiyon Trabzonspor hakkında yorum yapan Hüseyin Çimşir, "Ahmet Ağaoğlu'ndan sonra Abdullah Avcı da istifa etti. Geçen sezon çok başarılı olan Ağaoğlu ve Avcı bu sezon kendilerinin de zaman zaman ifade ettiği gibi transferde başarılı olamadı. Bir oyun şablonu oluşmadı. Üst üste çok istikrarsız sonuçlar alındı" şeklinde konuştu.

"Orhan Ak ile 1.5 sezonluk anlaşma yapılacağı söyleniyor"
Avcı'nın ardından geçici olarak takımın başına geçen Orhan Ak ile yola devam edileceğinin konuşulduğunu açıklayan Çimşir, "Şimdi özellikle maddi anlamda Trabzonspor yönetimine büyük destek veren Ertuğrul Doğan başkan oluyor. Ve Abdullah Avcı'nın yardımcısı Orhan Ak ile 1.5 sezonluk anlaşma yapılacağı söyleniyor. Orhan Hoca büyük kulüplerde ve milli takımda oynamış, senelerdir Avcı'nın yardımcılığını yapan bir futbol adamı" ifadelerini kullandı.

"Orhan hocanın kaderini Türkiye Kupası'nda alacağı sonuçlar belirleyecek"
Sözlerine devam eden Hüseyin Çimşir, "Trabzonspor Orhan hoca için büyük şans. Ancak herkesin bildiği gibi başarının ölçüsü bu şehirde kupa. Orhan hocanın kaderini Türkiye Kupası'nda alacağı sonuçlar belirleyecektir. Kupada başarı taraftar nezdinde kredisini yükseltir" dedi.

"Takımı 2. sıraya taşımama, kupada finale çıkmama rağmen tatmin olunmadı"
Hüseyin Çimşir, "Ben onca sakatlığa ve hakem hatalarına rağmen takımı 2. sıraya taşımama, kupada finale çıkarmama rağmen insanlar tatmin olmadı" diyerek açıklamasını sürdürdü.

"Yüksek maliyetli fayda vermeyen oyuncularla yollar ayrılmalı"
"Trabzonspor borç yükü yüksek kulüplerden biri" diyen Çimşir şunları kaydetti: "Hem yüksek maliyetli fayda vermeyen oyuncularla yollar ayrılmalı hem de Abdülkadir, Uğurcan, Yusuf gibi altyapıdan yetişen diğer yeni oyunculara yeni şanslar verilmeli. Hem yarışmak, hem yetiştirmek ancak yönetim ve teknik heyet uyumu ile olur. İşi çok zor. Başarılar diliyorum"

"Her anlamda hazırız"
Hüseyin Çimşir son olarak, "Kriter olanaklarına baktığımızda yurt dışı ve yurt içindeki tüm maçları takip ediyoruz. Yeni sezonda ileriye dönük projelerde fotbolun içinde olacağımızı düşünüyorum. Her anlamda hazırız" ifadelerini kullandı.