Yılport Samsunspor geçtiğimiz günlerde teknik direktör Bayram Bektaş ile yollarını ayırmış ve yeni hoca arayışına başlamıştı. 1 haftalık hoca arayışının ardından başarılı teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile anlaşmaya varmıştı.

10 yıl gibi uzun süre boyunca Altınordu Futbol Kulubü'nü çalıştıran tecrübeli teknik adamın görevi Mayıs ayında sona ermişti. Mayıs ayından beri kendisine birçok teklif gelen başarılı teknik adam, uygun şartlar oluşmadığı için hiçbir takımla anlaşma sağlamamıştı.  

Geçtiğimiz günlerde Yılport Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım'ın hocalık teklifini değerlendirmeye alan Hüseyin Eroğlu, yapılan görüşmeler sonucunda Karadeniz ekinin yeni teknik direktörü olmuştu.

Anlaşmayla alakalı önemli açıklamalarda bulunan Hüseyin Eroğlu, "Samsunspor, Türk futbolunun çok önemli bir değeri. Böylesine büyük bir camiada görev almak ise gerçek anlamda gurur verici. Pazartesi günü her şeye yeniden başlayıp şampiyonluk için tüm planlarımızı ortaya koyacağız. Benim için gelişim, takım mühendisliği ve sistem her zaman ilk planda yer alır. Başkanımız Yıldırım ile yaptığımız toplantıda her ikimizin de aynı yöne bakıp aynı heyecanı yaşadığımızı gördük. Samsunspor'da taraftarından yönetimine, futbolcu ve teknik kadrodan gazeteci arkadaşlarımıza kadar herkesin omuz omuza vererek başlatacağı değişim, bizi şampiyonluğa ulaştıracak. Ama asıl önemlisi fark oluşturup, sürdürülebilir bir başarı elde edeceğiz. Biz yola çıkıp yürümeye başlıyoruz. Ve sonunda kazanacağımıza yürekten inanıyoruz" diye konuştu.