Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanığın yargılandığı İBB davasında duruşmalar sürüyor. Davada 4. haftaya girilirken, 13. celse bugün gerçekleştiriliyor.
DURUŞMALAR DEVAM EDİYOR
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de görülen davada, sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmaların haftanın dört günü sürdüğü ve gün içinde geç saatlere kadar devam edebileceği belirtildi.
Davada bugüne kadar çok sayıda sanığın savunması alındı.
GENİŞ KAPSAMLI İDDİANAME
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin oldukça kapsamlı olduğu ifade ediliyor. İddianamede çok sayıda suçlamaya yer verilirken, sanıklar hakkında farklı ceza talepleri bulunuyor.
Yargılama sürecinin detaylı şekilde sürdüğü ve tüm yönleriyle incelendiği belirtiliyor.
TAHLİYE TALEPLERİ GÜNDEMDE
Duruşma savcısı, tutuklu sanıklara ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcılık, bazı isimler hakkında tahliye talebinde bulundu.
Bu kapsamda aralarında Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdürünün de bulunduğu 7 kişi için tahliye istendi.
KARAR BEKLENİYOR
Mahkeme heyetinin, avukatların beyanlarının ardından tahliye taleplerine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
Kararın davanın seyrine etkisinin önemli olacağı değerlendiriliyor.
SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Kamuoyunun yakından takip ettiği dava sürecinde, hem adli gelişmeler hem de alınacak kararlar dikkatle izleniyor.
Önümüzdeki günlerde duruşmalarda yaşanacak gelişmelerin davanın ilerleyişine yön vermesi bekleniyor.




