Trabzon'un Arsin ilçesinin yetiştirdiği ve Türkiye'ye önemli hizmetleri olan İbrahim Usta, Arsin'de son yolculuğa uğurlandı.

Bakanlar bugün gerçekleşecek kabine toplantısı nedeniyle cenazeye katılamazken Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkası, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TFF Eski Başkanı Nihat Özdemir, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Arsin Belediye Başkanı Muhammed Sayit Gürsoy, Trabzon eski milletvekilleri Şeref Malkoç, Adnan Günnar, Hüseyin Örs, Ombudsman Şeref Malkoç ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş cenazeye katılım gösterdi.

İBRAHİM USTA KİMDİR?

İbrahim Usta 1966 yılında Trabzon'un Arsin ilçesinde doğdu. KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından müteahhitlik yapmaya başladı. Arsinspor'da başkanlık yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunda da bir dönem Başkanvekili olarak yer aldı. Usta ayrıca Türkiye'nin birçok noktasında inşaat faliyetleri yürüttü. 

Bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele eden İbrahim Usta,  Ankara'daki tedavisinin ardından tedavi için yurt dışına gitmişti. Yurt dışı tedavisinden dönmek için uçakla yolculuk yaptığı esnada uçakta rahatsızlanan Usta hayatını kaybetti.