İdmanocağı'na Şok Suçlamalar

Abone Ol

Trabzon’un köklü kulüplerinden İdmanocağı Spor Kulübü’nde sular durulmuyor. Kadınlar Futbol takımının eski idari koordinatörü ve Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya çok önemli açıklamalarda bulundu. Şahinkaya’nın konuşmasının satır başları:

“ÇOK CİDDİ TRANSFERLER YAPTIK...”

“2015’in Ocak ayı İdmanocağında idari koordinatör olarak başladım. Daha sonra yönetici oldum. 2015 – 2016 ve 2016-2017 Kadın futbol takımın idari ve mali açıdan bütün yükümlülüklerini üzerime aldım. Bu süreç içerisinde enine boyuna gerçekten şehri temsil eden iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Biz başladığımız zaman kadın futbol takımı şehirde olmadığı gibi ülkede de yoktu. O zamanlar oturarak 3 yıl planlama yaptık. Bu kulübü alıp vitrine taşıyalım, yukarıya kaldıralım. Oturup o dönemdeki arkadaşlar ile konuştuk. Biz başlamadan önce takımın halinden bahsetmek gerekirse, dağılma aşamasında olan paraları ödenmemiş, kışın bile şort ile idman yapmış bir takımdı. Sonrasında bu konuları ele alarak Kadın futbol takımını devraldım. Devralırken bize kemik kadromuz var, fakat kadronun dağılmaması için paralarının ödenmesi gerektiğini ifade ettiler. Bizde takımdaki oyuncuların parasını ödedik ve kalan ödemeleri yaptık. Türkiye’de kadın futbol takımında görmediği, Trabzon’un zaten hiç görmediği çok ciddi transferler yaparak takım kurduk. Gerçekten izleyenlerinde bildiği dünya yıldızlarından oluşan takım kurduk. O kadro Türkiye’de bir araya getirilecek bir takım değildir. Bu süreçte İdmanocağı’nın sadece forma ve ismini kullandık. Diğer bütün işlemler şahsım tarafından yapılmıştır. Bir herşeyi profesyonel yapmak istedik. Ve o sezon o takımın şampiyon olamaması bir mücizeydi ve teknik heyette sorun vardı. Yavuz Selim’de linçe uğradık. Daha çok şeyler yaşadık..

“TEHDİTD VE SABOTAJA UĞRADIK”

Süreç içinde tehdit ve sabotaja uğradıklarını belirten Şahinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreç içinde yaptığımız bütün fedakarlıkları sabote eden bu arkadaşların bundan birkaç gün önce bir internet sitesinde yayınladıkları haberin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Bizde çok incildik kırıldık. Biz geçen sezonu bitirdik. Bir takımın başına gelecek herşey başımıza geldi. 11 kişiyle sezon bitirdik. Sezona çok kötü başladık. 3’te 0  çektik, yenilmeyecek takımlara yenildik ve netilceler sonrasında bu teknik heyet istifa ederek ayrıldı. Sonraki süreçte sabotaja uğratıldık. Müthiş bir aile ortamı kurmuştuk. Herkes bize gıptayla bakıyordu. Başak bir antrenör arkadaşla yolumuza devam ettik. Play-Off’a kadar devam ettik. Play-Off öncesi bu kez Ünversite tarafından sabotaja uğratıldık.

TAKIMI KAPATACAĞIZ YALANINI UYDURDULAR

“Oyuncularımız notlarla tehditlere uğradı. Bizim en iyi oyuncular alınıp İzmir’e götürüldü. Üniversite hocaları bile işin içine girdi. Sezonu bitirdik. Yönetim olarak tekrar oturduk ve 3 yılımızı bitirdiğimizi bu işi öğrendiğimizi açıkladık. Bu yıl şampiyonluğun en güçlü adayız, ayrılacak olan varsa bize bildirsin dedik. 2 arkadaş ayrılmak istediğini belirtti. Bu süreç içinde Konak Belediye bize geldi, oyuncuları verdik. Alan parayla da kalan ödemeleri yaptık. Belki de Türkiye liglerinde İdmanocağı kulübü oyuncularına borcu olmayan tek kulüptük. Bir anda ortaya şuanda geldiğimiz noktayı oluşturan olay çıktı. Kulüp başkanı bir gün bizi çağırıp, camianın kadın futbol takımını istemediğini ve kapatılması gerektiğini ifade etti.  Dedik ki; biz planlama yaptığımızı söyledik, para harcadığımızı çoluğumun çocuğumun rızkını verdiğimi söyledim. O zaman paramı istiyorum dedim. Paramız yok dediler. Biz sana oyuncuların lisanslarını verelim sat paranı al dediler. Aradan birkaç gün geçiyor transfer sezonu başlıyor. Bende oyunculara diyorum ki İdmanocağı, kadın futbol kulübünü kapatıyor kendinize kulüp bulun ben de paramı tahsis edeceğim. Sonrasında lisansları almaya gittik.  Bu süreç içinde 3 oyuncuyu 55 bin karşılığında lira Konak Belediyesi’ne transfer ettik.  30 bin lirasını oyunculara dağıttık kalanı ile de diğer giderleri karşıladık. Kulüp başkanından lisansları almaya gittim ve bana 5 lisans vererek takım kuracaklarını söyledi. Caminın aldığı kapatma kararından vazgeçtiklerini devam etmek istediklerini söyledi. Geldiğimiz noktada yaşadıklarımızın hepsi antrenör arkadaş mitomani de zirve yapmış bir adam. En acı tarafı benim şahsımın her platformda yardımcı olmama rağmen kulüp başkanının antrenör arkadaşa destek olması. Biz direnince tehditten şantaja kadar her türlü meranete uğradık. Sonra baktılar ki Hasan Şahinkaya temiz birisi. Sonrasında iş başka yerlere geçti. Medya da çıkan haberlerden sonra başımdan kaynar sular döküldü. Yaptıkları terbiyesizlikle utanmaları gerekirken ki şimdi transfer yapıyorlar ve yaptıkları transferler benim yaptıklarım. Benim paramla tekrar oyuncu alıyorlar. Bunun adı parayla rezil olmanın daniskasıdır. Bunun adı sahtekarlıktır.” Medyada çıkan 14 oyuncu sattı, haberlerini yalanlayan Şahinkaya sadece 1 oyuncu sattıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“ŞUANDA PARANIN P’SİNİ BİLE BULAMIYORLAR”

İdmanocağı Spor Kulübü şuanda paranın p’sini bile bulamayacak vaziyette. Herkes bana yapılan gibi kullanılıp kenara atıldı. İdmanocağı böyle bir camia mıydı?, değildi. Kendilerini çeki düzen versinler, İdmanocağı’na para veren herkes parasını geri almıştır. Biz bu parayı geri alacağız. Herşey kayıttadır. 8 tane oyuncunun transferi gerçekleştirildi. Medyada çıkan 14 oyuncu satılmıştır haberleri yalandı. 14’ü satılmamıştır. 1 oyuncu satılmıştır. 18 bin lira aldık Hakkari’den aldık 13 bin lirasını oyunculara dağıttık. Kalan paraylada bir oyuncunun lisans işlerini yaptık. Para kazandı cebine para girdi, diyenler arkadaşlar varya. Kalan oyunculardan 2’sini sattık. Arzu Karabulut’tan 18 bin lira transfer bedeli aldım onanda. Akaba’dan da Ataşehir Belediyesine gitmiştir ondan da 15 bin lira aldık. Diğer satıld diyen oyuncuları söyleyeyim. 3. Lig’de bile oynayamayacak oyunculardır. Burada alemi kalemine harcanan her şey ben de vardır. Parasını almak için takımı dağıttı ibaresi benim çok zoruma gitmiştir. Cebimize giren para ise 31 bin liradır. En çok zorma giden de parasını almak için takımı dağıttı kelimesidir. Takımı dağıtanları camiaya havale ediyor ve lanetliyorum. Büyük emekle kurulan takımı kapatacağım şeklinde yalan söyleyen kumpası ve daleverasını kuran kişileri de size havale ediyorum.”

“MİTOMANİ HASTASI GİTSİN TEDAVİ OLSUN”

“Biz kadın futboluna her zaman emek verdik. Çünkü kızlarımız bunu hak ediyorlar. Maalesef bu işi yıllarca kendilerine gelir kapısı olarak görenler gelirlerin kaçtığını görünce bize saldırmıştı. Maalesef bu kulübün başında oturan arkadaş bu tuzağa düşmüştür, bilerek veya isteyerek. Allah onun yardımcısı olsun çünkü şahsıma yapılan kendisine katlanarak geri dönecektir. Ben kendisine bu süreç içinde oynanan oyunlardan sonra defalarda önüne belge koydum. Gelinen noktada hep beraber benden öncesini ve sonrası hep beraber göreceğiz. Her zaman sustum ama artık susmayacağım. Buradan başkan Mehmet Öz’e tavsiyem, mitomani de çığır açmış, kendisine de tedavi olması için ısrar ettiğim bu arkadaşla bindiği kayık batacaktır. Allah yardımıcısı olsun. Ben ona her zaman söyledim. Takım kaptanını ara sana herşeyi anlatsınlar. Bu oyuncular benden önceki antrenörün oyuncusuydu. Bize yapılan sabotajda o dönemin mekanizmasıydı.

“BAŞKAN PARA ALMADAN İSTİFA ETSİN BEN DE…”

Oyuncuların biz her ihtiyacına koştuk, profesyonelce davrandı ama bunun karşılığını adi kumpasla ödemiş olduk. İdmanocağı Spor Kulübü ile bundan sonra hiçbir işim olmaz. Hiç kimsenin parası biryerde kalmaz, başkana söylemiştim yine söylüyorum. Kendisi istifa etsin 1 kuruş almasın ben de 1 kuruş para istemeyeceğim. Türk filmlerinde olacak daleveraya uğradım.  Benim harcadığım parayı Trabzonspor yöneticileri bile Trabzonspor’a vermiyor.”

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }