Eski kaleci Iker Casillas eşcinsel olduğunu açıkladı! Daha sonra bu tweet’i sildi. Peki, Iker Casillas kimdir, kaç yaşında, nereli?

IKER CASILLAS EŞCİNSEL İTİRAFIYLA SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Cinsel yönelimi konusunda şu ana dek ser verip sır vermeyen ünlü, ünsüz bireyler son dönemde LGBTİ+ akımının desteklenmesi üzerine birer birer itiraflarda bulunuyor. Eşcinsel olduğunu yıllar sonra itiraf eden Real Madrid'in efsane kalecisi Iker Casillas eşcinsellik açıklamasıyla sosyal medyayı yıktı geçti.

41 yaşındaki eski kaleci Iker Casillas Twitter hesabından eşcinsel olduğunu açıklayan bir paylaşımda bulundu. Fakat kısa süre sonra bu tweet'i sildi. Büyük yankı uyandıran tweet, futbol ve spor camiasını sarstı.

"Umarım bana saygı duyarsınız. Ben bir eşcinselim" açıklamasında bulunan efsane kaleciye eski Barcelona'lı futbolcu Carles Puyol da ise "Hikayemizi anlatmanın zamanı geldi Iker" yanıtını vererek büyük bir şok yarattı. Peki, eşcinsellik itirafıyla gündeme bomba gibi düşen Iker Casillas kimdir?

IKER CASILLAS KİMDİR?

Iker Casillas kimdir, Iker Casillas hangi takımlarda oynadı, kaç yaşında, nereli, evli mi? Eşcinsel olduğunu itiraf eden eski kalecinin biyografisi sizlerle…

Iker Casillas Fernández 20 Mayıs 1981'de Madrid'de dünyaya gelmiştir. İspanyol milli kalecisi artık emekli. İki defa Avrupa'nın Yılın Futbolcusu ödülüne aday oldu. Casillas, 2019 yılı Mayıs ayında antrenmanda geçirdiği kalp krizi sebebiyle profesyonel futbol hayatına son vermiştir. Kariyeri boyunca Real Madrid, FC Porto ve İspanya Milli Takımında görev almıştır.

Bir dönem Eva Gonzalez ile aşk yaşamıştır. Sara Carbonero ile 2016 yılında evlenmiş ve çiftin iki çocukları olmuştur. Evliliği 2021 yılında sona eren Iker Casillas, 9 Ekim 2022 tarihinde Twitter hesabından eşcinsel olduğunu açıklamıştır.