Geçen sezon şampiyonluk yaşayan Trabzonspor’un en yakın rakibi Konyaspor’un Teknik Direktörü İlhan Palut, geride kalan sezon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışında uzun süre Trabzonspor'u kovalayan yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör İlhan Palut, bordo-mavili ekibi yeterince tedirgin edemediklerini dile getirdi.

Kendileri için temel kaybın Fenerbahçe ile girdikleri ikincilik mücadelesi olduğunun altını çizen Palut, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu söylememiz lazım son derece iyi bir sezon geçirdik totalinde. İkinci bölüm daha iyisi olabilir miydi, evet olabilirdi. İkinci yarıya başlarken as kadromuzdan kaybettiğimiz oyuncularımız vardı. Bir şekilde yerleri biraz geç doldu.

Ofansif anlamda süreç geçtikçe şu oldu artık diğer takımlar Konyaspor'a karşı oyun prensiplerini değiştirip daha dengeli bir oyuna döndüler.Belki biz bazen bu savunma bloklarını aşmakta zorlandık.Aslında Trabzonspor'u gerçekten çok net bir şekilde tedirgin edemedik.

Bir de Trabzonspor'un çok az puan kaybetmesi belli bir noktaya kadar bunu engelledi. Ama bizim buradaki aslında temel kaybımız Fenerbahçe ile girdiğimiz ikincilik mücadelesiydi. Fenerbahçe'nin çok dikey bir çıkışı, bizim dönem dönem geçirdiğimiz bocalamalar bizi bu yarışta geride bıraktı. Evet üst sıralara oynamak, hedefi kovalamak gerçekten bir tecrübe işi belki bir alışkanlık işi. Ben ve oyuncularım belki bu noktada sonunu getirmekte zorlandık."