Çaykara ilçesinde doğan İlker Akıncı, ilk ve orta öğrenimini Trabzon merkezde tamamladı. Lise eğitimini ise Trabzon Fatih Lisesi'nde aldı. Yükseköğrenimini 2011 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde tamamlayan Akıncı,, aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Tezsiz yüksek lisansını da tamamladı.

2023 yılı itibariyle eğitim hayatına devam eden Akıncı,, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarihi Anabilim dalında yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenim görüyor. Ayrıca, 2021 yılında mezun olduğu Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nda da eğitim aldı.

İş hayatına 2012 yılında yapı kimyasalları sektöründe hizmet veren uluslararası bir şirkette bölge müdürü olarak başlayan Akıncı,, 2020 yılından bu yana Trabzon merkezli bir inşaat şirketinde yöneticilik görevini sürdürüyor. Aynı zamanda hizmet ve turizm sektörlerinde kendi işletmelerine sahip.

Akıncı,, 16 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasi hayatına atıldı. 18 yaşında il gençlik kolları üyeliği, il gençlik kolları Sekreterliği ve 2009 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il gençlik kolları başkanlığı yapmıştır.

2012 yılında Yavuz Karan'ın il yönetim kurulunda il başkan yardımcılığı, 2015 yılında Güzide Uzun'un il başkanlığında il başkan yardımcılığı, 2016 yılında Turgay Güngör'ün il başkanlığında ise il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunanAkıncı,, 2022 yılı itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinin koordinasyonunda kurulan "Kılıçdaroğlu Gönülleri" hareketinin Trabzon il koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Akıncı,, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber TS