Sosyal medya devi Instagram GIF ile yorum atma seçeneğini devreye soktu. Peki, gönderilere nasıl GIF’ler ile yorum yapılır? İşte detaylar…

Instagram her zaman kullanıcı katılımını ve yaratıcılığını geliştirmeye çalışan bir platform olmuştur. Ve şimdi, popüler sosyal medya uygulaması, kullanıcılarına daha fazla eğlence ve ifade getireceği kesin olan uzun zamandır beklenen bir özelliği ekledi: GIF'lerle gönderilere yanıt verme yeteneği.

Duyuru, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yaptığı sohbet sırasında Instagram'ın başkanı Adam Mosseri tarafından yapıldı.

Instagram yorumlara gif atma özelliği ile artık kullanıcılar bir instagram gönderisinin altına sadece yazılarla yorum eklemeyecek; isterlerse Giphy galerisinden seçtikleri bir GIF ile yorum atabilecekler.

Kullanıcılar, popüler bir GIF veri tabanı olan Giphy'den GIF seçebilirler.

Yorumlara GIF'lerin eklenmesiyle, Instagram kullanıcıları artık kelimelerin ve emojilerin ötesine geçerek kendilerini iyi bilinen bir GIF veri tabanı olan Giphy'den animasyonlu görsellerle ifade edebiliyorlar.

Ama hepsi bu kadar değil. Mosseri ayrıca Instagram'ın Reels'de şarkı sözleri adı verilen başka bir heyecan verici özelliği test ettiğini de açıkladı. Bu özellik, Meta tarafından 2021'de kullanıma sunulan otomatik altyazı etiketine dayanmaktadır. Arayüzün alt kısmına bir zaman çizelgesinin dahil edilmesi, kullanıcıların altyazıları doğru bir şekilde senkronize etmesine olanak tanıyarak Reels izleme ve oluşturma konusundaki genel deneyimini geliştirecektir.