Instagram’da satış yapmak için gerekenler, daha geniş müşteri portföyüne ulaşıp kazançlarını katlamak isteyen herkes için önem taşıyor.

Sosyal medya pazarlamasında büyük bir yer tutan Instagram, firmaların ve markaların daha büyük kitlelere hitap etmek için kullandığı etkili bir araç durumunda.

Eğer kendi ürün ve hizmetlerinizi doğru kişilere tanıtma, Instagram’dan e-ticaret yapma gibi bir hedefiniz varsa, paylaşacağımız tüyoların çok işinize yarayacağı garanti. Instagram üzerinden e-ticaret yapacaksanız sayfanızı eksiksiz bir şekilde doldurmanız hatta güvenilir instagram takipçi satın al gibi hizmetlerle takipçi sayınızı yükseltmeniz gerekiyor.

Instagram’da Satış Yapmak için Gerekenler Neler? Instagram’da Satış Nasıl Yapılır?

InstaShop, IG TV, canlı yayın gibi özellikler sayesinde Instagram, bugün pek çok e-ticaret sektöründe aktif olarak kullanılan dev bir platform.

Marka bilinirliğini artırmak, müşteri memnuniyet oranını yükseltmek ve daha fazla insana ulaşmak isteyenler, bunu Instagram’ın gücüyle kolayca başarma imkânına sahip.

Sizin de hayaliniz buysa, ‘Instagram’dan satış yaparak para kazanmakta geç kalmak istemiyorum!’ diyorsanız, bazı önemli noktaları bilmeniz gerekiyor.

İşte; yeni başlayanlar için, Instagram’da satış yapmak için gerekenler listesi:

  1. İşletme Hesabı:

Profilinizin kurumsal nitelik taşıması için İşletme Hesabı’na geçiş yapın. Hesap türünü değiştirdikten sonra; profil resminizin, bio bölümünüzün, iletişim bilgilerinizin kurumsal kimliğinize uygun, eksiksiz olmasına dikkat edin.

  1. Etkileyici İçerikler:

Hedef kitlenizin marka sadakatini güçlendirecek, işinize verdiğiniz önemi ve profesyonelliğinizi yansıtacak içerikler paylaşın. Orijinal, trendlerle uyumlu, görselliğin ağırlıkta olduğu içerikler ve kısa videolar paylaşarak farkınızı ortaya koyun.

Unutmamalısınız ki, Instagram’da satış yapmak için neler gerekli? Sorusunun en kritik cevaplarından biri, güncel içerikler.

Mevcut ve müstakbel takipçilerinize sunacağınız, onlara değer katacak şeyler olsun ki, insanlar sizden ürün ve hizmet almaya yönelsin.

İşte, marka ve firmalar için Instagram içerik fikirlerinden bazıları:

  1. Ürünlerinizin imalat aşamalarını kısa kesitler hâlinde gösterin. Bu tür videolar Instagram izlenme oranınızı hızlıca yükseltmenize yardım edebilir.
  2. Personellerinizi ve çalışma ortamınızı tanıtan videolar çekerek hedef kitlenizle aranızdaki samimiyeti artırın.
  3. 'Hashtag Challenge’ başlatarak takipçilerinizi eyleme geçirin.
  4. Ürünlerinizin kullanımına ilişkin ipuçları, rehber içerikler paylaşın.
  5. Kampanya videoları yayınlayın.

İşte bu tarz içeriklerle kendinizi daha görünür kılabilir ve insanları, sizden ürün satın almaya teşvik edebilirsiniz.

  1. Web Sitesi:

Kurumsal kimliğinizle ilgili detaylı bilgi verdiğiniz, hizmet ve ürünlerinizi sergilediğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olun. Sitede;

  • Neden Biz?,
  • Ayrıcalıklarımız,
  • Marka Hikâyesi / Tarihçe,
  • Hakkımızda,
  • Misyonumuz, Vizyonumuz, Değerlerimiz,
  • Kalite Politikamız,
  • İade Politikası,
  • Sipariş Sözleşmesi,
  • Teslimat Sözleşmesi gibi önelmi sayfalara yer vermeyi unutmayın.
  • Ürünlerinizin farklı açılardan, doğru çekilmiş, yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını ve kaliteli videolarını kullanın.
  • Ürün ve kategori açıklamalarınızı özenli bir şekilde hazırlayın, blog bölümünüz de olsun.

Ayrıca Instagram gönderilerinize sitenizin linkini ekleyerek trafik oranınızı daha kolay artırabilirsiniz.

  1. Vergi Ödeme:

Firmalar için Instagram’da satış yapmak için gerekenler vergileri de kapsıyor. Zira satılan her ürün için fatura kesilmesi, vergisinin ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde ummadığınız biri tarafından şikâyet edilmeniz an meselesi.

  1. Şirket Kurmak:

Fatura kesebilmeniz, vergi mükellefi olmanız için şirket kurmaya ihtiyacınız var. Bu, bildiğimiz anlamıyla büyük bir şirket olmak zorunda değil. Şahıs şirketi de olabilir. Tabii ki Limited veya Anonim şirket kurmak da tercih edebileceğiniz alternatiflerden.

  1. Organik Takipçilerinizi Arttırma:

Sosyal medyadan satış yapmanın en önemli kurallarından biride, instagram hesabınızdaki organik takipçi miktarıdır. Takipçisi olmayan bir sayfada, ne kadar güzel ürünler pazarlıyor olsanızda, hiç bir kitleye erişmediği için satış yapmanız mümkün olmayacaktır.

Organik takipçilerinizi arttırık sosyal medyadan satış yapmak için https://sosyalify.com sitesini kullanabilirsiniz.

Instagram’da Satış Yapmanın Püf Noktaları:

Yukarıda anlattıklarımız bir tarafa, Instagram’dan satış yapmak için gerekenler daha bitmedi!

Kısaca sıralayacak olursak, hızlı ve kolay satış için şunlara da özen göstermelisiniz:

  1. Pazar ve rakip analizi yapmak,
  2. Ne satmak istediğinizi krarlaştırıp o alana yoğunlaşmak,
  3. Başarılı Instagram mağazalarını, işletme hesaplarını inceleyip fikir edinmek,
    İlginizi çekebilir : İşletme Hesapları Instagramı Nasıl Etkin Kullanılabilir
  4. Markanız için etkileyici, akılda kalıcı bir logo yaptırıp bunu Instagram profil resminiz olarak da kullanmak,
  5. Influencer marketing çalışmaları,
  6. Sayfanızın ve ürünlerinizin reklamını farklı sosyal mecralarda da yayınlamak,
  7. Doğru hashtagler kullanmak,
  8. Düzenli, özgün, ilgi çekici içerikler paylaşmak vb.

Özetle: Instagram’dan Satış Yapmak İçin Gerekenler Hakkında Genel Değerlendirme

Görüldüğü gibi Instagram’da satış yapmak için gerekenler listesi hayli kabarık. Hepsinin temeli ise geniş ve sadık bir hedef kitleye dayanıyor.

Eğer markanıza bağlı, ürün ve hizmetlerinize ilgi duyan, kayda değer büyüklükte bir takipçi kitlesine sahip değilseniz, yapacağınız hiçbir şeyin de işe yaramayacağı âşikâr.

En güzel içerikleri oluştursanız, doğru hedef kitleye ulaşmazsa bir önemi yok. Çok yüksek bir bütçe ile bol bol reklam verseniz, yine doğru kişiler tarafından görülmediği sürece herhangi bir değeri olmayacak.

Gerçekleştireceğiniz ne kadar tanıtım, pazarlama, optimizasyon çalışması varsa, hepsi doğru hedef kitleye ulaşmak ve onların markanızla bağ kurmasını sağlamak için…

Bu yüzden öncelikle hesabınızın organik takipçi, gerçek beğeni, yorum, izlenme ve benzeri etkileşimlerinizi artırmanız gerek.

İlk olarak kemik hedef kitlenizi bir oluşturun ki; daha sonra, bu hedef kitleye satış yapmak için uygulanacak yöntemleri denemeye başlayabilesiniz…

Mekânda kimse yokken boş duvarlara şarkı söyleyemez, restoran sinek avlıyorken boş masa ve sandalyelere yemek ikram edemezsiniz; öyle değil mi?

İşte evvelâ doğru hedef kitleye erişmek adına, hesabınızın erişim ve etkileşimini doğal yoldan, hızlıca artırmak için harekete geçmelisiniz.

Bu noktada Sosyalify.com platformunu tercih edebilir; Instagram keşfet paketi gibi onlarca hizmet ile hesabınıza aktiflik kazandırabilirsiniz.

Öyleyse, şimdiden iyi satışlar ve bol kazançlar!