Invisalign , hastanın dişlerini ve çenesini kademeli olarak doğru konuma kaydıran şeffaf plastik plaklardan oluşan bir tedavi yöntemidir. Invisalign tedavisi düşünüyorsanız, tedavi süresini merak ediyor olabilirsiniz. Invisalign tedavisi ne kadar sürer?

Invisalign tedavisinin ne kadar süreceği dişlerinizin ihtiyaç duyduğu plak sayısına bağlıdır. Ortalama bir ınvisalign tedavisi 12 ay sürerken, diş ve çene durumuna göre tedavi 6 aydan 2 yıla kadar uzayabilir.

Invisalign Tedavisi

Telsiz ortodonti (invisalign) tedavisinin ilk aşamasında, hastanın dişlerine, diş etlerine ve diğer yumuşak dokularına hafif baskı uygulamak için şeffaf plaklar kullanılır. Bu, boşlukların kapanmasına ve dişlerinizin doğru pozisyonlarına kaymasına neden olacaktır. Çoğu ınvisalign hastasında ilk üç ay içinde gözle görülür sonuçlar görmeye başlayabilir. Nadiren bazı hastalar iki hafta sonra bir iyileşme fark edebilir.

Invisalign tedavisinin aşamalı olarak yapıldığını unutmamak çok önemlidir. Net plakların gözle görülür sonuçlar vermesi zaman alır. Bu nedenle hemen bir gelişme görmezseniz pes etmemelisiniz. İlk beş aydan sonra herhangi bir değişiklik fark etmediyseniz, ortodontistinizden randevu alarak süreç hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Invisalign Tedavisi ile Dişlerin Düzeltmesi Ne Kadar Sürer?

İnvisalign tedavisi ile dişlerin tamamen düzleştirmesi ortalama olarak 12 ila 18 ay sürebilir. Ancak bu zaman çizelgesi, bireysel durumunuza, istediğiniz sonuçlara ve tedavi planınıza ne kadar bağlı olduğunuza göre değişebilir. Vakanızın ciddiyeti, tedavi süresinin uzunluğunu büyük ölçüde belirleyecektir. Örneğin, dişlerinin arasında hafif çapraşıklık veya boşluklar olan biri, tedavisini bir yıldan daha kısa sürede tamamlayabilecek durumda olduğunu görebilir. Öte yandan daha ağır sorunları olan farklı bir hastanın tedavisi 18-24 ay arasında sürebilir.

Invisalign tedavisinin süresi, durumunuzun ne kadar karmaşık olduğu ve plaklarınızı ne sıklıkla taktığınız gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ortodontistiniz, özel gereksinimlerinize göre tedavinizin ne kadar süreceğini size söyleyecektir.

Daha fazla bilgi almak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Ersin Tanitim