Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 14 serisinin şimdiye kadar en çok satan modeli iPhone 14 Pro oldu! İşte nedeni…

Apple, geçtiğimiz günlerde tüm dünyada satışa başlayan ve merakla beklenen iPhone 14 serisini duyurmuştu. Ancak, daha pahalı iPhone 14 Pro modelleri, temel iPhone 14 ile karşılaştırıldığında piyasada çok daha popüler görünüyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun tweeti ile haber hızla yayıldı. ABD'li teknoloji devi Apple'ın tedarikçisinden gelen bilgiler şaşırtıcı. Çünkü serinin daha pahalı olan modeli, şu ana dek diğer modellerden daha fazla satıldı. Yüksek talep gören iPhone 14 Pro modelleri şirkete büyük kar bırakacak gibi görünüyor. Ortalama satış fiyatını artırmayı hedefleyen firma, iPhone 14 Pro serisinin üretimini artırmak için gereken talimatı verdi.

iPhone 14 Pro'ların üretimi ve sevkiyatı arttıkça satışlarla birlikte Apple'ın karı da yüzde 10 artabilir. iPhone 13 serisinden daha üstün özelliklerle gelen iPhone 14 serisi daha ilk haftalarında rakiplerini solladı.

Yeni seri, mini modelin yerini alan yepyeni bir iPhone 14 Plus'ı içerirken, Pro modellerinde ön kısımdaki tasarım değişiklikleri parmak ısırttı. Üst seviye modellerin kamera özellikleri yükseltme aldı.