Gelecek yıl piyasaya sürülecek Apple iPhone 15 serisinden yeni bir bilgi geldi. iPhone 15 Pro modellerinde ses ve güç tuşu olmayacak!

IPHONE 15 PRO MODELLERİ FİZİKSEL TUŞ İÇERMEYECEK

Eylül ayında iPhone 14 serisinin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç ay sonra, yeni nesil iPhone 15 serisiyle ilgili söylentiler şimdiden internette su yüzüne çıkmaya başladı. Güvenilir Apple Analisti Ming-Chi Kuo, üst düzey iPhone 15 modelleri hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Kuo'ya göre Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max'te yeni bir sistem tanıtacak. Mevcut iPhone modellerinde fiziksel tuşlar yer alırken, 2023 yılında çıkacak iPhone 15 ile birlikte Pro modellerinde fiziksel tuşlar yer almayacak.

iPhone 7, 8 ve hatta SE 2 ve SE 3'teki ana sayfa tuşu tasarımına benzeyen fiziksel tuşlar yerine tıklanabilir bir model üzerinde çalışılıyor.

Yeni tuşlar, kullanıcının basışını onaylamak için dokunsal geri bildirim sunarak kullanıcıların fiziksel düğmelere basıyormuş gibi hissetmelerini sağlar. Gerçekte, bu tuşlar fiziksel olarak işlev görmez. Tasarım değişikliğinin yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde olması bekleniyor. Bunun için akıllı telefonlar, sol ve sağ taraflarda dahili bir Taptic Engines ile donatılacak.

Bu, yeni nesil Apple amiral gemilerinin mevcut titreşim motoruna ek olarak üç taptik motorla gelebileceği anlamına geliyor. Fiziksel güç ve ses düğmelerinin çıkarılması, su ve toz için iki ek giriş noktasının kaldırılmasına da yardımcı olacak ve böylece daha dayanıklı bir telefon oluşturulacaktır.

Özetle, yeni iPhone modellerinin fiziksel tuş barındırmayacağı ve bu boşluktan cihaza toz, su ve kir kaçmaması için daha dayanıklı bir kasayla geleceği bildiriliyor.

Geçmiş raporlara göre Apple, telefon üreticilerinin USB-C bağlantı noktalarını kullanmasını gerektiren AB yasalarına uymuştur. Bu, potansiyel olarak iPhone 15'in yıldırım bağlantı noktasını bir USB-C bağlantısı lehine terk edeceğini gösteriyor. Ne olursa olsun, tuşsuz tasarım ve USB-C bağlantı noktası, yeni nesil iPhone'lar için önemli bir özellik gibi görünüyor.