A17 Bionic yonga seti ile çıkış yapması planlanan iPhone 15 Pro modelleri, şimdiden ilgi görmeye başladı. Apple işini biliyor...

Apple'ın yaklaşmakta olan A17 Bionic yonga seti, Apple'ın iPhone tedarik zincirindeki tedarikçilerin yaklaşan iPhone serisinde önemli özellik yükseltmeleri sunacağını belirten raporları ile teknoloji dünyasında gündemden düşmüyor.

Apple, iPhone 15 Pro modellerinde A17 Bionic çipiyle fark yaratacak

Yıl sonuna doğru çıkacak olan Apple iPhone 15 serisinde yer alan üst seviye Pro modellerin A17 Bionic çipini barındırması muhtemel.

A17 Bionic'in, zaten güçlü olan A16 Bionic yonga setine göre güç verimliliğinde %35'lik bir iyileştirme ve belirtilmemiş performans yükseltmeleri sunması bekleniyor.

A17 Bionic yonga setinde kullanıldığı bildirilen 3nm işlemi, daha yüksek bir transistör yoğunluğu sunarak daha iyi performans ve daha düşük güç tüketimi sağlayacak.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in A17 Bionic yonga setine sahip olması bekleniyor ve tedarikçiler, önemli yükseltmeler nedeniyle cihazlara olan talebin artmasını bekliyor. Cihazların ayrıca bir periskop kamera, katı hal ses ve güç düğmeleri, tasarımda küçük bir yenileme ve yeni bir Sony kamera sensörü ile geleceği söyleniyor.

Ek olarak, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın A16 Bionic yonga setine sahip olması ve dört yeni cihazın da şarj standardını benimseyen ilk iPhone'lar olan USB-C bağlantısıyla gelmesi bekleniyor. Dynamic Island'ın ayrıca Pro serisi telefonlardan standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'a geçiş yapması bekleniyor.

Genel olarak, A17 Bionic yonga setinin daha iyi performans, gelişmiş güç verimliliği ve tüketicilere hitap edecek yeni özellikler sunması bekleniyor. Yaklaşan iPhone 15 serisi, önceki nesle göre önemli bir yükseltme olacak şekilde şekilleniyor ve Apple'ın rakiplerinin, şirketin en son yonga setlerinde 3nm teknolojisini kullanmasına nasıl tepki verdiğini görmek ilginç olacak.

Editör: Didem Bektaş