iPhone 14’teki sevilen özellik Dynamic Island, iPhone 15 serisinde de yer alacak. İşte tüm merak edilenler…

IPHONE 15 MODELLERİNDE DYNAMIC ISLAND ÖZELLİĞİ OLACAK

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro arasındaki en büyük görsel farklardan biri Dinamik Ada'dır. iPhone 14 modelleri klasik çentik kesimini korurken, iPhone 14 Pro modelleri yeni bir etkileşimli Dinamik Ada (Dynamic Island) değişimini benimsemiştir.

Dynamic Island'ın gelecek yıl tüm iPhone 15 modellerine gelmesi bekleniyor. Ancak diğer iki önemli özellik, sadece iPhone 15 Pro'ya has kalacak. Apple cephesinden bir kişi, gelecek yıl piyasaya çıkacak iPhone 15'lerle ilgili önemli bilgiler aktardı. Bugün Twitter'da yayınlanan bir gönderide yeni gelişmeden bahsetti.

iPhone’ların sevilen özelliği Dinamik Ada, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus ile beraber iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde de görülecek.

Öte yandan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın LTPO veya 120Hz ekran teknolojilerini desteklemeyeceği de bildirildi. Bu ekranlar sadece Pro modellerinde kullanılacak. Bu da iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın büyük olasılıkla ProMotion ve Always-On ekran özelliklerini desteklemeyeceği anlamına geliyor.

Apple, iPhone 15 ile “Pro” modellerine özel Always-On ve ProMotion özellikleri gibi görüntüleme teknolojilerini korurken, diğer iPhone 15 modellerine Dynamic Island ile görsel bir yükseltme sağlıyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın gelecek yıl iPhone 15 ve iPhone 15 Pro ile iPhone modelleri arasındaki farklılaşma miktarını daha da artırmasını beklediğini bildirdi. iPhone 15 Pro modellerinden en az birinin yeni bir periskop lense sahip olmasını bekliyoruz.

iPhone 15 Dynamic Island gelişmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Editör: Didem Bektaş