Apple’ın her sene çıkardığı yeni iPhone serileri merakla beklenirken, markadan iPhone 15 Ultra modeli için bir ilk geliyor. İşte o özellik!

Piyasaya sürülmemiş telefonlar hakkında pek çok yeni bilgi ortaya çıktı. Bazıları kulağa gerçek olamayacak kadar iyi gelse de, birçoğu görünüşte güvenilir kaynaklardan geliyor. Örneğin, iPhone 15 Ultra ile ilgili son sıcak söylenti sizi hem şaşırtacak hem de sevindirecek. Peki, merakla beklenen iPhone 15 kamerası nasıl olacak ?

iPhone 15 Ultra (veya iPhone 15 Pro Max), değişken yakınlaştırma lensine sahip bir telefoto kamera ile gelecek. Bu, Apple'ın mobil kamera departmanındaki ilk değişken lens entegrasyonu olacaktır. Ve anlayabileceğiniz gibi, Apple bu yoldan giderse, rekabet şiddetli olacak.

IPHONE 15 ULTRA: YENİ ZOOM KRALI

Samsung şu anda Galaxy S23 Ultra ile akıllı telefon yakınlaştırma kralı statüsünü elinde tutuyor. Bu telefon, 10MP 3x telefoto ünitesi ve bir adet 10MP 10x optik yakınlaştırma sensörü ile birlikte gelir. Öte yandan iPhone 14 Pro Max, tek bir 3x optik zoom lense sahip. Dolayısıyla, yakınlaştırma yetenekleri söz konusu olduğunda büyük bir fark var.

Üstelik geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S24 Ultra'nın kamera bölümünü maksimum seviyeye çıkaracağını öğrenmiştik. Değişken bir yakınlaştırma kamerası ile gelecek ve Galaxy S23 Ultra'da bulunan yakınlaştırma kameralarından birini atacak. Görünüşe göre Apple, Samsung ile aynı yaklaşımı benimsemek istiyor.

Ancak değişken yakınlaştırma, iPhone 15 Ultra veya S24 Ulta için yeni olmayacak. Daha önce bu teknolojiye sahip telefonlar vardı. Örneğin, odak uzunlukları arasında geçiş yapabilen Sony Xperia 1 III'e sahipsiniz. Temelde size iki farklı yakınlaştırma düzeyi sağlayan hareketli bir camı vardır. Hatta aralarında dijital olarak yakınlaştırma da yapabilirsiniz.

Ancak Sony, akıcı bir sürekli yakınlaştırma aralığı ve tam boyutlu bir yakınlaştırma merceği gibi davranan bir mercek bulabileceğiniz Xperia 1 IV ile farklı bir yaklaşım benimsedi. Bununla birlikte, iPhone 15 Ultra ve Galaxy S23 Ultra'daki teknoloji kesinlikle daha gelişmiş olacak. Ayrıca daha fazla esneklik sunmalıdır. Ve önümüzdeki günlerde bunun hakkında daha fazla şey öğrenmeyi umuyoruz.