Apple iPhone 15 Ultra'nın Pro Max modelinin yerini alacağı iddia edildi. İşte, gelecek yılın iPhone serisiyle ilgili sürpriz gelişme!

IPHONE 15 SERİSİYLE İLGİLİ ŞAŞIRTAN GELİŞME

Apple kısa süre önce iPhone 14 serisini piyasaya sürdü, ancak yeni nesil iPhone 15 serisiyle ilgili söylentiler ve sızıntılar şimdiden ortaya çıkmaya başladı ve en son gelen bilgiler, 2023 model iPhone serisinde model isimlerinde değişiklik olabileceğini gösterdi. iPhone 15 Pro Max modelinin yerine iPhone 15 Ultra mı gelecek? İşte detaylar…

Bloomberg haberden Mark Gurman'dan gelen son bilgilere göre, ABD merkezli teknoloji devi Apple, Max modelinin yerini alacak yeni bir iPhone 15 Ultra modeli üzerinde çalışmaya başladı.

İddiaya göre iPhone 15 serisi ile 2020 yılından bu yana iPhone’larda yapılabilecek en büyük değişiklikler yapılacak. Yani çok iddialı ve sürprizlerle dolu bir seri yolda. Gelecek yıldan itibaren şirket, iPhone'larda USB-C bağlantı noktaları sunmaya başlayabilir. Ayrıca iPhone 15 serisindeki tüm modellerin Dynamic Island ile geleceğine dair haberler de var.

Cihaz adının Pro Max'ten Ultra'ya değişmesi şaşırtıcı değil ve Apple Watch serisinin artık bir Ultra modeli içerdiği düşünüldüğünde mantıklı. Şirket, bir yıldır iPhone modellerini deniyor. Mini modelini iki yıl piyasaya sürdükten sonra şirket, yeni iPhone 14 Plus ile Plus modeli için artık Mini modelinden vazgeçmişti.

Mini modelin satışları pek iyi değildi, bu nedenle şirket, müşterilerin kompakt bir formla ilgilenmediğini varsayarak Plus modeline geçti. Ancak raporlar, yeni iPhone 14 Plus'ın satış rakamlarının da iyi olmadığını ve şirketin Pro modellerinin üretimini artırmak için iPhone 14'ün üretimini azalttığını gösteriyor.