Apple'ın yeni iPhone serisinden haber var. iPhone 15 USB C ile çıkış yapacak, ancak Android ile uyumluluğu hakkında soru işaretleri var.

USB-C bağlantı noktasına sahip bir iPhone için geri sayım başladı. İnternet, sızan görüntüler sayesinde bu gerekli değişikliği şimdiden kutlamaya başladı. USB-C'nin iPhone'larda ve AirPod'larda kullanılması, tüm cihazlar için tek bir kablonun kullanılabileceği anlamına gelir. Artık Lightning kablolarına ihtiyaç kalmayacak olması güzel bir gelişme olsa da iPhone 15, Android ile uyumlu olmayabilir. Detaylar burada…

Yeni iPhone'un USB-C kullanacağı kesin, ancak Android ile uyumlu olmayabilir

iPhone 15 Pro'nun USB-C kullandığı söyleniyor ve bu, Android telefonlara yaklaştıkça Apple için önemli bir değişime işaret ediyor. Bu, uzun süredir evrensel bir şarj standardı için yaygara koparan kullanıcılar için iyi bir haber olsa da, iPhone 15'in Android cihazlarla uyumlu olacağı anlamına gelmeyebilir.

Mobile China News'in yakın tarihli bir raporuna göre, Apple'ın USB-C arayüzüne geçme kararının arkasında Avrupa Birliği'nin baskısı olabilir. Avrupa Konseyi, AB'de satılan tüm elektronik cihazların 2024'ten itibaren Type-C şarj arayüzünü kullanmasını zorunlu kıldı. Apple buna uymazsa yeni iPhone'u Avrupa pazarında satamayabilir.

USB-C'ye bu geçiş, Apple'ın cihazları için birden fazla kablo veya adaptör taşımak zorunda olan kullanıcılar için bir tartışma konusu olan tescilli Lightning bağlantı noktasını uzun süredir kullanmasından bir sapmadır. USB-C, şarj etme ve veri aktarımı için popüler bir standarttır ve çoğu Android cihaz tarafından kullanılır.

USB-C'ye geçiş, Apple için doğru yönde atılmış bir adım olsa da, yeni iPhone'un Android cihazlarla uyumlu olmayabileceği endişesi devam ediyor. Bunun nedeni, Apple'ın şirket için önemli bir satış noktası olan verilerini gizli ve güvende tutma arzusu olabilir. iPhone 15, Android ile uyumlu olmayan bir USB-C arayüzü kullanıyorsa, cihazlar arasında geçiş yapan kullanıcılar için bir veri engeli oluşturabilir.

Apple'ın bu endişeleri nasıl gidereceği henüz bilinmiyor. iPhone 15 USB C geçişi olumlu bir gelişme olsa da, yeni iPhone'un evrensel olarak Android cihazlarla uyumlu olması daha da iyi olurdu. Bu, yalnızca kullanıcıların cihazlar arasında geçiş yapmasını kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda e-atıkları azaltmaya ve teknoloji endüstrisinde daha sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeye yardımcı olacaktır.