iPhone kullanıcılarından gelen şikayetler üzerine telefon rehberindeki kişilerin neden silindiğine dair araştırmada bulunduk. iPhone cep telefonları rehberinize eklediğiniz kişilerin bir gün sonra kendi kendine siliyor. iPhone rehber neden silinir, rehberime kayıt yapamıyorum gibi şikayetlerinize bu haberimizde çözüm bulabilirsiniz.

İPHONE NUMARALAR SİLİNİYOR ÇÖZÜMÜ

iPhone cep telefonumuza bir arkadaşımızın numarasını ekledik ve daha sonra aramak istediğimizde numarayı telefonumuzda bulamadık. Numarayı fazla aramanıza gerek yok çünkü numara telefon rehberinden silindi. Bunun bir çok nedeni olabilir. Öncelikle telefonunuzun hafızasını kontrol edin telefonun hafızası dolmuş ise telefonun kaydını yapmış gibi gözükür ama kayıt etmez. Evet iPhone cep telefonlarında böyle bir sorun var. Cihazlar hafıza dolu uyarısı yapmıyor ama sizin kayıt ettiğinizi sandığınız numaraları aslında hiç kaydetmemiş olabiliyor.

 

Diyelim telefon hafızasını kontrol ettiniz ve sorun olmadığını gördünüz. Bu sefer de telefonunuzda virüs yani kötü yazılım olma ihtimali yüksek. Bunlar telefonumuza mesajlaşma veya mail yoluyla da gelebilir. Gelen mesaj veya maillerin arasında virüs bulunabilir. Üstelik bu virüsü size gönderen arkadaşınızın bile haberi olmayabilir. Böyle bir durumda telefonunuzu formatlamak zorundasınız. Fabrika ayarlarına geri yüklediğiniz telefonunuz içerisindeki bulunan bütün kötü yazılımları silecektir. Tabi ki yedeklerinizi almayı da unutmayın.

Telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirdiniz yalnız sorun çözülmedi. O zaman telefonunuz hemen garantiye gönderin. Garantisi bitmiş ise de yetkili servise göndermeniz iyi olacaktır. Muhtemelen telefonda yazılımsal bir sorun vardır ki erken çözüm bulmazsanız daha kötü sebeplere neden olabilir.