Apple, Brezilya'da, ülkedeki bağımsız satıcıların, küçük satıcıların ve büyük perakendecilerin "iPhone" telefonları bir ödeme terminali olarak kullanmalarına olanak tanıyan Dokun ve Öde uygulamasının Brezilya'da başlatıldığını duyurdu.

Buna göre, iki iPhone telefon birbirine dokundurulduğunda otomatik bir ödeme sistemi devreye giriyor. Böylece kullanıcılar güvenli ve konforlu bir şekilde alışveriş yapabiliyorlar.

Şubat 2022'de tanıtılan bu özellik, uyumlu iPhone'ların yalnızca ‌‌‌‌iPhone‌‌‌ kullanarak Apple Pay, temassız kredi ve banka kartları ve diğer dijital cüzdanlar aracılığıyla ödeme kabul etmesine olanak tanır; ek donanım veya kredi kartı makinesi gerekmez.

‌‌‌‌iPhone‌‌‌‌'da Dokun ve Öde, temassız ödemelerin kimliğini güvenli bir şekilde doğrulamak için NFC teknolojisini kullanır; ayrıca bu özellik, erişilebilirlik seçeneklerini içeren PIN girişini de destekler.

Apple temsilcisi şöyle konuştu: "iPhone'da Dokun ve Öde, dünyanın dört bir yanındaki ve her büyüklükteki şirketlerin (serbest çalışanlardan büyük perakendecilere kadar) yeni ödeme deneyimleri sunmalarına yardımcı oldu ve biz de Brezilyalı satıcılara kolay, güvenli ve özel bir ödeme çözümü sunmaktan heyecan duyuyoruz."

Apple'ın Apple Pay ve Apple Wallet'tan sorumlu başkan yardımcısı Bailey, "Brezilya büyük bir girişimcilik ülkesi ve artık şirketler tüm operasyon yerlerinde ödemeleri yaklaşımla kabul etme olanağına sahip olacak." dedi.

‌‌‌‌iPhone‌‌‌‌'de Dokun ve Ödeme, ‌‌‌‌iPhone‌‌‌‌ XS veya daha yeni modeller gerektirir ve müşteriler için herhangi bir normal ‌‌‌‌Apple Pay‌‌‌‌ işlemi gibi çalışır. Satıcıların yalnızca uygulamayı açması, satışı kaydetmesi ve ‌‌‌‌iPhone‌‌‌‌'larını alıcıya sunması gerekiyor; alıcı daha sonra uygun bir temassız ödeme yöntemini kullanabilir.

‌‌‌‌iPhone‌‌‌‌'da Dokunarak Ödeme özelliği, Amerika Birleşik Devletleri genelinde 700.000'den fazla işletme tarafından kullanılabilir ve ABD'deki Apple Store'lar da bu özelliği kullanıma sundu. Brezilya, bu yılın başında İngiltere, Avustralya, Tayvan ve Hollanda'da yapılan benzer uygulamaların ardından Dokun ve Öde'yi destekleyen altıncı bölge oldu.