Brüksel'de Skandal Saldırı.. Futbolcular maça çıkmadı Brüksel'de Skandal Saldırı.. Futbolcular maça çıkmadı

Katar'ın arabuluculuğu sonrası İsrail ile Hamas, karşılıklı olarak rehine takası yapmaya yeşil ışık yaktı. İşte tüm dünyada yankılanan son gelişme!

İsrail devlet televizyonunda konuşan Roi Şaron, Tel Aviv yönetiminin Hamas'ın rehin takası talebini kabul ettiğini ve karşı taraftan yanıt beklediğini açıkladı. "Şu anda kritik saatlerdeyiz" diyen analist, "Hamas'tan olumlu bir yanıt gelirse rehinelerin karşılıklı olarak takası gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

7 Ekim'den bu yana Hamas, Tel Aviv yönetiminden rehine takasını ve ateşkesi talep ediyordu. Bugüne dek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dahil olmak üzere İsrailli yetkililer ateşkese ret yanıtını vermişti. İsrailli vatandaşlar ailelerine kavuşmak ve Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest kalması için sık sık eylemler düzenliyordu. Hamas'ın elinde 239 İsrailli bulunduğu, İsrail saldırıları sırasında bazı rehinelerin öldüğü açıklanmıştı.

Konuya dair bir son dakika gelişmesi yaşandı. Katar, iki taraf arasında arabuluculuk yaptı ve "Esir takası anlaşması yakında olacak" açıklaması az önce geldi.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, güzel haberi verdi. Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşmasının tamamlanması için sadece küçük lojistik sorunların kaldığını, anlaşmanın yakın olduğunu bildirdi.

Al Sani açıklamasında, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durdurulması, yardım için insani koridorların açılması gerektiğine vurgu yaptı. Al Sani, İsrail'e BM Güvenlik Konseyi'nin kararını hatırlatarak Gazze'de devam eden saldırıları durdurması konusunda çağrıda bulundu.

Editör: Didem Bektaş