İstanbul Ataşehir’ de uzun yıllardır dedektiflik hizmeti veren Osman Çelik Dedektif Bürosu, aile ile ilgili çözülmesi gereken tüm gizemleri yasal yollardan çözerek müşterilerinin memnuniyetini sağlıyor. Bu anlamda yaklaşık 38 ilde hizmet veren uzman dedektif kadrosu ile sadece İstanbul’ da değil ülkenin 7 bölgesinde de etkinlik göstererek hukuka aykırı olmadan gizemlerin çözülmesini sağlıyor. 2021 yılında ‘ Yılın En Başarılı Dedektifi ‘ ödülüne layık görülen Osman Çelik, işini her daim mükemmel bir gizlilik ile yapıp, topladığı delilleri eksiksiz bir şekilde müşterilerine sunmaktadır. Bu anlamda bu dedektif bürosunun kurulmasındaki asıl amaç, yasa dışı gizliliklerin giderilmesi, aile birliğinin zedelenmemesi veya varsa haksızlıkların giderilmesi, çocukların korunmasıdır.  

Aile Dedektifi Nedir?

Genel anlamda aile içi tüm konuları ilgilendiren dedektiflik hizmetlerine aile dedektifi hizmeti denmektedir. Çoğu alanda uzman olduğu gibi özel dedektif olarak aile içi hizmetlerle de ilgilenen Osman Çelik ve uzman dedektif ekibinin bu anlamda çözüme ulaştırdığı birçok vaka bulunmaktadır. Aile dedektifi hizmeti genel kapsamda düşünülecek olursa, evlilik öncesi, evlilik birliği esnası ve boşanma dönemleri ile birlikte çocuk ile ilgili olan takip ve araştırma hizmetlerini kapsamaktadır. Bu anlamda yapılan takipler tamamen kamuya açık alanda gerçekleştirilmekte ve 3. Şahısların kişilik haklarına zarar vermeden hukuki olarak yasal düzenlemeler çerçevesinde meydana gelmektedir. Sözü geçen araştırma konusu yargı mercilerine taşındığı takdirde Osman Çelik ve uzman dedektif ekibinin sunduğu tüm deliller, mahkemelerde kullanılabilir nitelikte olmaktadır.

Aile Dedektifinin İlgilendiği Konular

Aile dedektifi ayrıca bir dedektiflik alanı değildir. Sadece dedektif olan bir kişinin üzerinde yoğunlaştığı konular bütünü olarak düşünülebilir. Bu anlamda Osman Çelik ve uzman dedektif ekibinin İstanbul dedektiflik dışında 7 bölgede de hizmet verdiği aile dedektifliği konuları şu başlıkları içermektedir;

1.    Eş Takibi ( Aldatma veya Başka Bir Neden İle )

Eş takibi konusunda araştırma yapan İstanbul dedektif ekibi genellikle eşlerden birinin günlük rutinlerini, ziyaretlerini, konum bilgilerini inceleyerek şüphe duyan eşe sunmaktadır.

2.    Öğrenci Takibi

Öğrenci takibi hizmeti, okul çağında olan çocukların yanlış davranışlar, bağımlılıklar veya yanlış arkadaş ortamı tercihi dolayısı ile ailelerin şüpheleri doğrultusunda verilen bir hizmettir. Bu hizmet kapsamında öğrencinin günlük yaşantısı, arkadaş ortamı ve varsa bağımlılıkları araştırılır.

3.    Evlilik Öncesi Araştırma

Evlilik gibi kutsak bir müesseseye başvurulmadan önce çiftler birbirinden emin olmalı akıllarda tek bir şüphe bile kalmamalıdır. Bu anlamda özel dedektif Osman Çelik ve ekibi, müşterilerin talebi doğrultusunda ilgili eş adayının tüm özelliklerini araştırmakta ve müşterisine şüpheye mahal vermeyecek şekilde sunmaktadır.

4.    Velayet Davası

Velayet davalarında müşterilerin farklı talepleri olabilmektedir. Bu durumda velayetin kendisinde olmasını isteyen ebeveynler bir yandan bu duruma uygunluk sağlayan özelliklerinin ve bu konuda lehlerine olan bilgilerin toplanmasını talep ederler. Diğer yandan da diğer ebeveynin velayeti almaması için gerekli araştırmaların yapılmasını talep ederler. Geçerli deliller gerçekten var olduğu sürece müşteriye sunulur ve gereği mahkemelerce de yapılır.

5.    Boşanma Davası

Boşanma davalarında özellikle eşlerin mal paylaşımı gibi durumlarında dedektif hizmetine ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü söz konusu davalarda eşlerin mal varlıkları, çekişmeli boşanma durumlarında sunulan gerekçelerin ispatlanması dava süreci ve sonucu açısından oldukça önem arz etmektedir.

Boşanma ve Velayet Süreçlerinde Dedektif Rolü

Boşanma ve velayet davalarında genel olarak mahkemeye başvuran kişinin sunduğu gerekçeleri eksiksiz bir şekilde kanıtlaması gerekmektedir. Aksi takdirde, mahkeme süreci uzayabilir, eksik belgelerden ötürü mahkeme düşebilir, zaman aşımına uğrayabilir veya daha da kötüsü, haklı olan taraf mağdur duruma düşebilir. Bu nedenle mahkemeye sunulan boşanma gerekçelerinin veya velayet süreçlerinde seçilecek olan taraf niteliklerinin mahkeme huzurunda eksiksiz belgelerle kanıtlanabilmesi için mutlaka bir dedektif ile çalışmak işleri hem kolaylaştıracak hem de hızlandıracaktır.

Zina Suçu Kapsamında Dedektiflik Hizmeti

Zina suçu boşanma davaları esnasında hâkimlerin hem en sık karşılaştıkları dava türü hem de boşanma konusunun en geçerli nedenlerinden biri sayılmaktadır. Fakat söz konusu zina durumunun kanıtlanamaması halinde zaten eşi tarafından mağdur edilmiş kişi, bir de mahkeme tarafından mağduriyete uğramaktadır. Çünkü böyle durumlarda kesin hüküm verilebilmesi için dosyada sunulan delillerin tamamının eksiksiz ve şüpheye mahal vermeyecek şekilde olması gerekmektedir. Takdir edersiniz ki bunu da en iyi dedektifler yapabilir. Bu anlamda tüm hukuki süreçlerde de sizlerin yanında bulunacak olan dedektif Osman Çelik ve uzman dedektif ekibi ülkenin 7 bölgesinde de sizlere kaliteli ve şüpheye mahal vermeyecek şekilde bir dedektiflik hizmeti sunmaya hazır.

 

db268463-10c9-423d-8704-c5302a4c9c74

Editör: Haber TS