Mehmet Ali Yılmaz Son Yolculuğa Uğurlandı Mehmet Ali Yılmaz Son Yolculuğa Uğurlandı

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünde Atatürk Havalimanında Trabzon günlerine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum mikrofonlarımıza,"konuşarak Trabzon İstanbul'un kardeş şehri olacak." dedi.

HaberTS İstanbul Sorumlusu Ömer Karakaş’a açıklamalarda bulunan Murat Kurum,” Biz Trabzon’u çok seviyoruz. Trabzonlu kardeşlerimizi çok seviyoruz. Her zaman Trabzon’a gittiğimizde memleketimize gitmiş gibi kendimizi hissediyoruz. Tonya’ya gittiğimizde orada bana hemşerilik beratını verirken Trabzonlu kardeşlerimiz, belediye başkanımız o zaman şunu demişti; “Ha Konya ha Tonya” o yüzden bizde ha Konya ha Tonya diyoruz. Trabzon, 81 ilimiz bizim değerimiz memleketimiz. İnşallah burada da Trabzonlu belediye başkanlarım ile birlikte Sultan Fatih’in iki kardeş şehri Trabzon’umuzla İstanbul’umuzu İnşallah gelecek nesillerimize, gelecek evlatlarımıza çok daha güzel bir şehir, çok daha güzel bir İstanbul, çok daha güzel bir Trabzon bırakmak için bu mücadeleyi, bundan önce nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Arzumuz, istediğimiz şehirlerimizin Türkiye yüzyılında parlayan şehirler olması. Hem Trabzon’umuz hem Trabzonspor’umuz hem de bu manada tüm değerlerimizi İstanbul’da yaşatmak istiyoruz. Kültürüyle, mimarisiyle, sanatıyla tüm kardeşlik hukukunun sergilendiği, sokaklarında medeniyetin bize bıraktığı izlerin, tarihi eserlerimizin gün yüzüne çıktığı huzurlu bir İstanbul’u burada yaşayan Trabzonlu kardeşlerimiz ile birlikte ve İstanbullularla birlikte İnşallah inşa edeceğiz. Önceliğimiz trafik çilesi. Trafik çilesini, deprem riskini gidermek adına çalışmalarımızı yapacağız. “ İfadelerini kullandı.

İSTANBUL İLE TRABZON KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Trabzon Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ile birlikte röportaj veren Murat Kurum iki şehir arasında kardeşliğe vurgu yaparak, ”Biz bakanlığımız döneminde, Trabzon Araklı’da sel oldu oradaydık. Trabzon’un Meydan’ında, Trabzon’un millet bahçelerinde izimiz var. Çömlekçi’sinde izimiz var. Tanjant yolunun altındaki sahil düzenlemesinde izimiz var. Uzungöl’ümüzde izimiz var. Şimdi o bilgiyi o beceriyi, o tecrübeyi İnşallah sadece İstanbul için tüm ekimiz ile birlikte kullanıyor olacağız. Ve Trabzon İstanbul kardeş şehir olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’la kardeşlik belediyesi, kardeşlik hukukunu güçlendirecek bir çok projeyi de gerçekleştirecek. Bizim kardeşliğimiz ölene kadar. Biz Sultan Fatih’in emaneti olan şehirlerimize bu hukukla bakacağız. Bu sevgiyle bakacağız. Trabzon’umuz için İstanbul’umuz için o mücadeleyi hep birlikte omuz omuza vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

 

Editör: Haber TS