44 yaşındaki oyuncu Kısmet Ekim Tekinbaş, yıllarca İstanbul’da reklam, sinema ve dizi projelerinde yer aldı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunu olan Tekinbaş, sanatla iç içe bir yaşam sürmesine rağmen, büyük şehir hayatının stresi ve özellikle deprem endişesi nedeniyle radikal bir karar alarak, Araklı ilçesi Erenler Mahallesi’ndeki baba evine kesin dönüş yaptı.

Yaklaşık üç yıl önce harabe haldeki evin kapısını açan Tekinbaş, herhangi bir usta desteği almadan, sıvasından boyasına, çatısından iç tasarımına kadar tüm süreci kendi başına üstlendi. Mimarlık ve tasarıma olan ilgisiyle evini yeniden inşa ettiğini belirten sanatçı, ❝Buraya ölmeye geldim, asla geri dönmem❞ diyerek İstanbul’a dönmeyi düşünmediğini vurguladı.

Oyunculugu Birakip Baba Ocagina Dondu 18745191 8170 M.jpg

“Köy hayatında her gün yeni bir şey öğreniyorum”

Köy yaşamı konusunda deneyimi olmadığını ancak süreç içinde her gün bir şeyler öğrendiğini ifade eden Tekinbaş, şunları söyledi:

Oyunculugu Birakip Baba Ocagina Dondu 18745192 2406 Amp.jpg

❝Trabzonluyum, kendimi buraya ait hissediyorum. İstanbul’da artık yaşamak istemedim, deprem korkusu kararımda etkili oldu. Buradaki işleri tek başıma yapmak zorundaydım. Öğrenmenin yaşı yokmuş, bunu burada anladım. Karadenizlinin çalışkanlığı bende de varmış.❞

Köyde geçirdiği zamanın ruhuna iyi geldiğini belirten Tekinbaş, doğal yaşamın ve çevresindeki yeşilliğin hayatındaki etkisine de dikkat çekti: ❝Buradaki doğa, daha önce hiç görmediğim bir güzellikte. Ne kadar baksam doyamıyorum.❞

Fb

Sanattan doğaya uzanan bir yolculuk

İnşa sürecinde video izleyerek, araştırarak ve yöre halkından fikir alarak ilerlediğini aktaran Tekinbaş, doğayla kurduğu bağın artık yaşamının merkezinde olduğunu dile getirdi. Sanatla iç içe geçen yılların ardından, üretmeye köyünde devam ettiğini belirtti.

Kısmet Ekim Tekinbaş’ın şehirden kırsala uzanan bu yaşam tercihinin, özellikle doğa ve sade hayat arayışı içinde olanlara ilham verdiği görülüyor.