Avrupa Ligi H Grubu'nu üçüncü sırada bitirerek yoluna Konferans Ligi Son 16PlayOff'unda devam eden Trabzonspor 'un bu turdaki rakibi dün belli oldu. Bordo-Mavililer, İsviçre'den Basel'le Son 16'ya kalmak için karşılaşacak. Temsilcimiz ilk maçını 16Şubat 2023'te sahasında, rövanşı 23 Şubat 2023'te deplasmanda oynayacak. Kırmızı-Mavililer, İsviçre Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada bitirdi.

İkili averajla kaptırdı

2. ön eleme turundan başlayarak gruplara kalan ve Konferans Ligi H Grubu'nda kendisi gibi 11 puanı olan Slovan Bratislava'ya ikili averaj sebebiyle liderliği kaptıran Basel, ülkesinde ise beklentilerin altında kaldı. 10takımlı kendi liginde 14 maçta sadece4galibiyet alabilen Basel, 18 puanla 7. sırada yer alıyor. Basel, hem gol atan hem de kalesini gole kapatamayan birtakım görüntüsü çiziyor. İsviçre ekibi, ligde 19gol atarken 16 gole engel olamadı. Konferans Ligi'nde (Eleme turlarında 15 gol attı) grubunun 11 golle en skorer takımı olan Basel, (Eleme turlarında 3 gol yedi) kalesinde 9 gol gördü.

Genç bir kadroları var

Rakibin dikkat çeken oyuncularının başında 21 yaşındaki 10 numara pozisyonundaki Darien Males geliyor. Males'in yanı sıra forvette Andi Zeqiri (23), orta alanda Wouter Burger (21) diğer önemli oyuncular. Males ve Zeqiri, 7'şer golle takımın en golcü oyuncuları. Ayrıca 35 yaşındaki Macar forvet Adam Szalai de, yaş ortalaması 23 olan ekibin, kaleci Marwin Hiltz'le (35) birlikte en tecrübeli isimleri olarak ön plana çıkıyor.