İstiklal Caddesi patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Hain terör saldırısında ifadeler alınmaya devam ediyor. İşte flaş gelişme...

O SIRADA YALNIZ DEĞİLMİŞ

İstanbul Beyoğlu'nda 13 Kasım 2022 Pazar günü terör örgütü PKK/YPG tarafından bombalı saldırı düzenlendi. İstiklal Caddesi patlaması sırasında oradan geçen 6 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda vatandaş yaralandı. Hain terör saldırısını gerçekleştiren Suriyeli kadın terörist Ahlam El Beşir, kıskıvrak yakalandı. Polis incelemesi ve sorgulamalar devam ederken, bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

İstiklal'i kana bulayan terörist, saldırı sırasında yalnız olmadığını, patlat emrini veren kişinin kendisini izlediğini ve bombayı bıraktıktan sonra patlat emrini verdiğini söyledi. Saldırıya ilişkin suçlulardan Suriye Azez de yakalandı.

İşte, İstiklal bombacısı kadın terörist Ahlam El Beşir tarafından adliyede verilen o ifade…

İstiklal Caddesi patlaması tüm Türkiye'yi yasa boğarken, terör saldırısı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Bombalı eylem talimatını Hacı kod adlı teröristten aldığını söyleyen İstiklal bombacısı, Mango önündeki banklarda otururken kendisini izleyen bu kişiden talimat alarak Hacı'nın kalabalığa bıraktığı bombayı aldığı emirle patlattığını açıkladı.

Vatan Caddesi'ndeki yerleşkeden alınan çok sayıda zanlı sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevkedildi. El Beşir'in İstiklal Caddesi'ne gelişi, banklarda elinde çiçekle bekleyişi ve bombayı patlattıktan sonra olay yerinden koşarak kaçışı kameralara an be an yansıdı. Soruşturma kapsamında Hüsam A.K isimli örgüt mensubu ise gece saatlerinde Suriye Azez'de yakalandı.

Bombacıya kaçmasında yardım eden Ahmed ve Ammar Jarkas ile bombayı veren Bilal H. ise halen aranıyor. Bilal H. ve kadın teröristin dikkat çekmemek için aynı evde 4 aydır karı-koca gibi kaldıkları belirlenmişti.

Editör: Didem Bektaş