Diş beyazlatma, dişlerde zaman içerisinde oluşan renk değişimlerinin giderilmesi için en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Diş beyazlatma işlemine ihtiyaç duyulmasını sağlayan renk değişiminin çeşitli sebepleri olabilir. Renklendirici içeren gıdaların tüketilmesi veya çay, kahve, asitli içecekler ve sigara tüketiminin yanı sıra doğuştan gelen kalıtımsal bir durum da dişlerde renk koyulaşmasına neden olabilmektedir. Estetik diş hekimliğinde giderek popülerleşen diş beyazlatma işlemi, dişlerdeki renk değişimlerinin ortadan kaldırılmasını ve dişlerde birkaç tona kadar renk açılmasını sağlar. Ev ya da ofis ortamında da uygulanabilen ve uzman diş hekimleri tarafından yapılması son derece önemli olan diş beyazlatma işlemini İzmir’de de yaptırmanız mümkündür. İzmir diş beyazlatma hizmetlerini talep edecek kişiler için, İzmir’in birçok yerinde bu işlemi talep edebilecekleri klinikler ve diş hekimleri bulunmaktadır.

Diş Beyazlatma Sonrası Dişler Ne Zaman Eski Haline Döner?

Dişlerin beyaz görünmesi ve ağız sağlığı, insanlar için birçok açıdan çok önemlidir. Bu sebeple zaman içerisinde sararmış dişleri beyazlatma işlemi, günümüzde sık karşılaşılan bir uygulamadır. Her ne kadar diş beyazlatma acısız ve ağrısız bir işlem olsa da uzman hekimler tarafından yapılmadığı takdirde dişlerde geri dönülmesi zor hatalara sebep olabilir. Ayrıca uygulanan diş beyazlatma işleminin uzun ömürlü olabilmesi için de ilk şart uzman hekim tarafından ve kaliteli malzeme ile yapılmasıdır. Bunun haricinde diş beyazlatma işleminin kalıcılığı bazı parametrelere bağlı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kişinin diş yapısına bağlı olmakla birlikte, ağız ve diş sağlığına ne derece önem gösterildiğine göre de değişmektedir. Sağlıklı ve iyi bakılan dişlerde işlemin kalıcılığı 4 yıla kadar sürebilmektedir. Ancak bu süre kişileri yanıltmamalıdır çünkü günlük diş bakımına ve genel ağız sağlığına dikkat etmeyen kişilerde işlem kalıcılığı 6 aydan fazla olmayacaktır. Özellikle yine kişilerin diş yapısına bağlı olarak işlemden sonraki 10-15 gün kritik önem taşımaktadır. Bu süre içerisinde boyar madde içeren gıdaların tüketilmesi; sigara, çay ve kahve tüketimine dikkat edilmemesi halinde işlemden olumlu sonuç beklemek olanaksızdır.

Diş Beyazlatma İşleminin Fiyatı Nedir?

Günlük beslenme rutinleri, asitli içecekler, çay, kahve ve sigara kullanımının artması, dişlerde beyazlığın yitirilmesine sebep olmaktadır. Bu durum dolayısıyla insanlar, diş beyazlatmanın yollarını aramaktadır. Diş beyazlatma fiyatı, yapılacak seanslar üzerinden belirlenir ve bu seansların miktarı dişin yapısı ve durumuna bağlı olarak değişir. Sararmış dişlerde kısa sürede 6-7 tona kadar açılma görünebilir. Yeşil ve gri tonlardaki dişlerde ise seans sayısı artış gösterir ancak etkili sonuçlar alınabilmektedir. 2022 yılında lazer ile ofis tipi uygulamalarda fiyat 2000-2500 lira, ev tipi uygulamalarda ise 1000-1500 lira arasında değişmektedir. Ancak diş beyazlatma işleminin yapılabilmesi için diş ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Bu sebeple Diş Beyazlatma İzmir hizmetlerinden faydalanmak için öncelikle randevu alarak muayene olmalısınız. Böylece dişlerinizin durumunun belirlenmesi ve hangi yöntemin uygulanması gerektiği gibi konular netleştirilir ve fiyat belirlenir.