Zehra Güneş’in Annesinden Gururlandıran Bakış
Zehra Güneş’in Annesinden Gururlandıran Bakış
İçeriği Görüntüle

Rize, uluslararası çapta önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yaptı. Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası’nda gerçekleştirilen Kaçkar by UTMB, dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce sporcuyu Kaçkar Dağları’nda buluşturdu.

UTMB Dünya Serisi’nin Türkiye ayağı kapsamında düzenlenen organizasyona 60 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcu katıldı. Sporcular 100, 50, 20 ve 4 kilometrelik parkurlarda dereceye girebilmek için mücadele etti.

DÖRT PARKURDA KIYASIYA MÜCADELE

Organizasyonun en uzun parkuru olan 100 kilometrede erkekler kategorisinin kazananı Rus Dmitry Mityaev oldu. Kadınlarda ise Alman Joanna Tallmann birinciliğe ulaştı.

50 kilometrelik parkurda İspanyol Antonio Martinez Perez erkeklerde zirveye çıkarken, kadınlarda Türkiye adına mücadele eden Tuğçe Karakaya yarışın kazananı oldu.

20 kilometrede İranlı Morteza Jafarzadeh erkekler kategorisinde ilk sırayı alırken, kadınlarda İspanyol Sara Alonso rakiplerini geride bıraktı.

Ayder’de gerçekleştirilen 4 kilometrelik koşuda ise erkeklerde Ömer Asaf Durmuş, kadınlarda Nergis Durmuş birincilik elde etti.

60 ÜLKEDEN SPORCU KAÇKARLAR'DA BULUŞTU

Kaçkar by UTMB’nin ikinci yılında uluslararası katılım dikkat çekti. Altı kıta ve 60 ülkeden gelen sporcular, Rize’nin doğal güzellikleri arasında hazırlanan parkurlarda yarışma fırsatı buldu.

Kaçkar Dağları’nın uluslararası spor organizasyonları açısından önemli bir merkez haline gelmesinin hedeflendiği belirtilirken, etkinliğin Rize’nin spor turizmine de katkı sunduğu ifade edildi.

Organizasyonun gelecek yıl daha geniş katılımla gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

TÜRK SPORCU 50 KİLOMETREDE BİRİNCİ OLDU

Türkiye adına yarışan Tuğçe Karakaya’nın 50 kilometrelik kadınlar kategorisindeki birinciliği organizasyonun öne çıkan sonuçlarından biri oldu.

Yarış sonrası değerlendirmede bulunan Karakaya, parkurun özellikle güneşli hava nedeniyle zorlayıcı olduğunu ancak Kaçkarlar’ın doğal güzellikleri içerisinde koşmaktan büyük keyif aldığını belirtti.

Türkiye’nin sahip olduğu coğrafyanın önemine dikkat çeken Karakaya, bu bölgelerde spor yapabilmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Kaçkar by UTMB, Ayder Yaylası’nda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edilmesiyle tamamlandı.