Halil Ergün'ün Atatürk Açıklamaları Gündem Oldu
Halil Ergün'ün Atatürk Açıklamaları Gündem Oldu
İçeriği Görüntüle

KADİR İNANIR'IN SÖZLERİ YENİDEN PAYLAŞILDI

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır, tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği nedeniyle 77 yaşında yaşamını yitirdi. Sanat dünyasını üzüntüye boğan vefat haberinin ardından, usta oyuncunun geçmiş yıllarda yaptığı açıklamalar ve verdiği röportajlar yeniden sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Özellikle yönetmen Hüseyin Karabey'in imzasını taşıyan "Kuzeyden Gelen Adam" belgeselinde annesiyle ilgili anlattığı anısı, sevenlerini bir kez daha duygulandırdı.

Kadir Inanir Yillar Once Annem 19994405 5438 1 M

ANNESİNİN SÖZLERİ HAFIZALARDA YER ETTİ

Belgeselde annesinin kendisine söylediği sözleri aktaran Kadir İnanır, hayatını etkileyen o anıyı şu ifadelerle anlatmıştı:

"Seni düşürmek için bildiğim bütün metotları uyguladım oğlum, ölmedin. Sen Kadir İnanır olacakmışsın meğerse."

Usta sanatçının yıllar önce dile getirdiği bu sözler, vefatının ardından binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kadir Inanir Yillar Once Annem 19994405 7345 1 M

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Kadir İnanır için ilk tören 28 Haziran Pazar günü saat 13.00'te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek. Anma töreninin ardından cenazesi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ne götürülecek. Kılınacak cenaze namazının ardından usta oyuncu, Ulus Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Yeğeni Levent İnanır da hastane önünde yaptığı açıklamada, sanatçının özel bir vasiyetinin bulunmadığını belirterek ailesi olarak kendisini adına yakışır şekilde uğurlayacaklarını ifade etti.

ABLASINI DA KISA SÜRE ÖNCE KAYBETMİŞTİ

Kadir İnanır'ın vefatından sadece birkaç gün önce, ablası Altun Arıca da yaşamını yitirmişti. Arıca, 24 Haziran'da Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verilmişti. Peş peşe yaşanan kayıplar, İnanır ailesini ve sanat camiasını derinden etkiledi.