Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran okul saldırısına ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Olayda 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli’ye ait yeni görüntüler gündeme geldi.
SALDIRGANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen görüntülerde, saldırganın farklı zamanlarda çekilmiş fotoğrafları dikkat çekti. Bu fotoğraflarda, Mersinli’nin aynada özçekim yaptığı ve başında polis tören şapkası bulunduğu görüldü.
Söz konusu şapkanın, tutuklanan babası Uğur Mersinli’ye ait olduğu değerlendiriliyor. Babasının emniyet teşkilatında üst düzey görevlerde bulunmuş olması, olayın farklı boyutlarıyla incelenmesine neden oldu.
SİLAHLARLA VERİLEN POZLAR DİKKAT ÇEKTİ
Ortaya çıkan bir diğer görüntüde ise saldırganın elinde iki ayrı silahla poz verdiği anlar yer aldı. Bu silahların da babasına ait olduğu ve evde muhafaza edildiği ifade edildi.
Yetkililer, görüntülerin soruşturma dosyasına dahil edildiğini ve olayın tüm yönleriyle detaylı şekilde incelendiğini belirtti. Söz konusu kareler, saldırganın silahlarla olan temasının daha önceden başladığını ortaya koydu.

SALDIRI ÖNCESİ ATIŞ TALİMİ DETAYI
Soruşturma kapsamında ulaşılan bir diğer önemli detay ise saldırıdan kısa süre önce yapılan atış talimi oldu. Baba Uğur Mersinli’nin, oğlunu olaydan iki gün önce atış poligonuna götürdüğü belirlendi.
Görüntülerde, saldırganın olay sırasında giydiği kıyafetle poligonda atış yaptığı ve babasının yönlendirmeleriyle hedefe odaklandığı görüldü. Bu durum, olayın planlama sürecine dair yeni soruları da beraberinde getirdi.
BABA MERSİNLİ’NİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Mahkemede ifade veren baba Uğur Mersinli, oğlunu poligona götürdüğünü kabul etti. Ancak bunu bir eğitim ve deneyim amacıyla yaptığını savundu. Ayrıca çekilen fotoğraf ve videoların hatıra amacı taşıdığını belirtti.
Baba Mersinli, olayda kullanılan silahların kendisine ait olduğunu da ifade etti. Silahların normalde kilitli bir şekilde saklandığını ancak oğlunun bu kilitleri nasıl açtığını bilmediğini söyledi.
SİLAHLARIN MUHAFAZA EDİLDİĞİ ORTAM
İfadeye göre evde bulunan silahlar ve mühimmat, özel kilitli sandıklar içerisinde tutuluyordu. Şarjörlerin silahlara takılı olmadığı ve farklı bölmelerde saklandığı belirtildi.
Buna rağmen saldırganın bu güvenlik önlemlerini aşarak silahlara erişim sağlaması, olayın en dikkat çeken yönlerinden biri oldu. Yetkililer bu durumu ayrıca incelemeye aldı.


PSİKOLOJİK DURUM VE AİLE DETAYLARI
Baba Mersinli, oğlunun son dönemde bazı davranış değişiklikleri gösterdiğini ve bu nedenle psikolojik destek aldığını ifade etti. Emniyet bünyesindeki uzmanların ciddi bir sorun tespit etmediğini ancak özel bir uzmanın daha dikkatli takip önerdiğini belirtti.
Ayrıca saldırganın son haftalarda psikoloğa gitmek istemediği ve daha içine kapanık bir davranış sergilediği de ifade edildi. Bilgisayar ve telefon kullanımının yoğun olduğu, özellikle yabancı dilde içeriklerle ilgilendiği bilgisi paylaşıldı.
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR
Kahramanmaraş merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, olayın tüm bağlantıları detaylı şekilde inceleniyor. Hem saldırganın geçmişi hem de aile içindeki dinamikler mercek altına alınmış durumda.
Yetkililer, benzer olayların önüne geçilebilmesi için hem bireysel hem de toplumsal düzeyde daha fazla önlem alınması gerektiğine dikkat çekiyor. Olayla ilgili yargı sürecinin ise titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.




