Trabzon dahil olmak üzere Doğu Karadeniz illerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle pek çok yol ulaşıma kapatıldı. İşte o bölgeler…

Koray Aydın YSK’ya sert çıktı! “Adaleti ayaklar altına aldılar” Koray Aydın YSK’ya sert çıktı! “Adaleti ayaklar altına aldılar”

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar nedeniyle 14 yerleşim yerinde yollar ulaşıma kapatıldı. Trabzon ve Rize, son 2 gündür kara teslim oldu. Yoğun kar yağışı bölge genelinde hayatı durma noktasına getirdi. İletişim araçları ve ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Meteoroloji'nin de duyurduğu üzere hafta sonu tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklıklarını sıfırın altına düşürürken, sağanak yağış, fırtına ve kar yağışı özellikle bu iki ilde etkisini artırdı.

Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçti. Çaykara ilçesine bağlı 10 yerleşim yerinde kar sebebiyle ulaşım imkanı engellendi. Rize'de Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerinde 4 köy yoluna ulaşım imkanı kesildi.

Bölgede kar yağışı devam ediyor, ekipler köy yollarının açılması için çaba sarf ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle kapanan yolları temizlemeye çalışıyor.

Karayolları ekipleri Ayder Yaylası'na ve Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesine buzlanmaya karşı tedbir olarak tuz serpti.

Editör: Didem Bektaş