Türkiye’nin önde gelen dedektör firmalarından Uğur Elektronik Karadeniz Bölge  Bayisi olan Cotyora Dedektör Firma Sahibi Duygu Yılmaz bu sene sezon başlamamasına rağmen dedektör satışlarında büyük bir artış olduğunu belirtti.

Beklenenin üzerinde bir satış potansiyeline ulaştıklarını belirten Duygu Yılmaz “Biz bu artışı temel 2 sebebe bağlıyoruz. Öncelikle Uğur Elektronik tarafından Define Dedektörü Fiyatlarında yapılan kampanyalar ile sezon gelince fiyat artışı olacağını düşünen müşterilerimiz şimdiden dedektörlerini alarak sezona hazırlık yaptılar. Diğer bir sebep te ekonomik şartlar sebebi ile insanlar ekonomik durumlarını daha iyi bir hale getirmek amacıyla define ve altın arama konusuna yöneldiler. “ şeklinde açıklama da bulundu.

Uğur Elektronik Dedektörleri toprak altı arama derinliği olarak diğer dedektörlere göre daha yüksek bir kapasiteye sahip olmasına rağmen fiyat olarak yerli üretim yapmasının avantajını müşterilerine yansıtmaktadır diyen Duygu Yılmaz açıklamasına Karadeniz Bölgesinin altın ve define arama konusundaki avantajlarını “Karadeniz bölgesi yüksek hızda akan akarsulara sahip bir bölge, altın açısından da zengin bir coğrafya. Bu özelliği ile akarsu ve dere altın arama konusunda Türkiye’nin en önemli havzalarından. Ayrıca tarihi geçmişi de göz önüne alınacak olursa define arama açısından da çok avantajlı. Uğur Elektronik dedektörleri gibi güçlü bir dedektör ve altın ile define arama konusunda uzman desteği ile çok güzel sonuçlar alına biliniyor” şeklinde sıraladı.

Dedektör Seçimi Önemlidir

Satışlarına müşteriler ile ilgilenmelerinin de büyük etkisi olduğunu belirten Cotyora Dedektör Yöneticisi Duygu Yılmaz “Gerek satın alacakları dedektörleri almadan önce bulundukları ve arama yapacakları bölgeye en uygun dedektör seçimi konusunda gerekse de satın alma sonrası eğitim konusundan çok yardımcı oluyoruz. Gerçek mekanda canlı eğitimlerimiz yanı sıra online eğitim videolarımız ile de uzak müşterilerimize ihtiyaç duyacakları bilgilendirmeleri yapıyoruz. Yasal prosedürler hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca Noter Onaylı yasal sözleşme ile define ve altın çıkartma konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Bayilik merkezlerinin Ordu ilinde olması sebebi ile müşterilerinin hafızalarında Ordu Dedektör adı ile kaldıklarını belirten Duygu Yılmaz. Ordu Dedektör olarak tüm Karadeniz ve çevre bölgelere dedektör satışı yaptıklarını vurguladı.