KARADENİZ'DE GEMİDE YANGIN ÇIKTI

Karadeniz'de seyir halinde bulunan Panama bayraklı Victress adlı yük gemisi, insansız hava aracı saldırısına uğradı. Saldırının ardından gemide büyük çaplı yangın çıktığı bildirildi.

Olay sonrası bölgeye ilgili ekipler yönlendirilirken, gemide bulunan mürettebatın tahliyesi için çalışma başlatıldı.

MÜRETTEBAT İÇİN KURTARMA OPERASYONU

Edinilen bilgilere göre gemide Türkiye, Mısır ve Hindistan vatandaşı denizciler görev yapıyordu. Yangının kısa sürede geminin geniş bir bölümüne yayıldığı belirtildi.

İlk belirlemelere göre 9 mürettebatın kurtarıldığı öğrenilirken, kurtarılanlar arasında Türk vatandaşlarının da bulunduğu ifade edildi.

CAN KAYBI İDDİALARI GÜNDEMDE

Saldırının ardından bazı mürettebat üyelerine ulaşılamadığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Olayda yaşamını yitirenlerin olabileceği öne sürülse de yetkili kurumlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Arama ve inceleme çalışmalarının sürdüğü, kayıp olduğu belirtilen kişilerle ilgili bilgilerin netleşmesinin beklendiği bildirildi.

Karadenizde Yuk Gemisine Dron 19974603 4444 1 M

GEMİDE CİDDİ HASAR OLUŞTU

Yangının etkisiyle Victress adlı yük gemisinde büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Ekiplerin hem yangının etkilerini hem de saldırının detaylarını araştırdığı kaydedildi.

Olayın ardından geminin son durumu ve mürettebatın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

Karadenizde Yuk Gemisine Dron 19974603 3408 1 M

İNCELEME BAŞLATILDI

Saldırının ardından ilgili makamlar tarafından kapsamlı inceleme başlatıldı. Olayın nasıl gerçekleştiği ve saldırının tüm detaylarının araştırıldığı belirtildi.

Müftülük Makamındaki Görüntü Tartışma Yarattı
Müftülük Makamındaki Görüntü Tartışma Yarattı
İçeriği Görüntüle

Karadeniz'de yaşanan olayın uluslararası denizcilik çevrelerinde de yakından takip edildiği ifade ediliyor.