Trabzon'da tünelde zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı Trabzon'da tünelde zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Trabzon bir ilçesiyle tüm Karadeniz Bölgesi illerini geride bıraktı. Karadeniz Bölgesi'nin onlarca farklı kenti arasından Trabzon, Yomra ilçesi ile en güvenilir ve en huzurlu kent olmayı başardı.

Trabzon merkeze 20 km uzaklıkta konumlanan Yomra ilçesi, araştırmalara göre hem kentin hem de bölgenin en huzurlu ilçesi oldu. Suç oranı düşük, temiz havası ve sakin ortamı ile tanınan Yomra, güvenilirliği ile Trabzon'un gururu oldu.

Yomra'nın güvenli ve huzurlu olmasının nedenleri de haliyle merak edilmeye başlandı. Zaten hayat pahalılığı sebebiyle özellikle emeklilerin Karadeniz'e göç etmeye başladığını daha önceki haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

Yomra ilçesinde suç işleme oranı çok düşüktür. Her 100 bin kişi arasından 2,3 suç işlendiği kayıtlara geçmiştir. Bu rakam, Türkiye ortalamasının yarısından bile azdır.

Karadeniz kıyısında konumlanan ilçe, deniz havasıyla ve oksijeni bol yeşil alanlarıyla sağlıklıdır. Temiz hava denince ilk akla gelen Trabzon ilçelerinden biri Yomra'dır.

İlçe sakinleri geceleri bile rahatlıkla dışarı çıkabilmektedir. Tarihi yapıları, sosyal imkanları, turistleri, doğal güzellikleriyle ünlüdür.

Karadeniz Bölgesi'ndeki diğer huzurlu ve güvenli ilçeler şunlardır:

Trabzon / Çaykara

Rize / Çamlıhemşin

Ordu / Perşembe

Giresun / Şebinkarahisar

Artvin / Borçka

Editör: Didem Bektaş