Trabzon Beşikdüzü Teleferiği tam 4 yıl aradan sonra tekrar çalıştırılıyor. İşte, Karadeniz'in en uzun teleferiğinin hizmet vermeye başlayacağı tarih!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 2018 yılında yaptırılan teleferik, ilk senesinde 60 bin kişiyi taşıdı. Ancak sonrasında işletilmeyince durdurulmuştu. 100 milyon TL maliyetli Beşikdüzü Teleferiği, 3 bin 600 metre ile Karadeniz'in en uzun teleferiği konumunda idi. Yıllar sonra teleferiğin yeniden hizmete başlayacağı öğrenildi.

Trabzon Beşikdüzü Teleferik ihalesini kazanan şirket, teleferik hattını 24 yıllığına kiraladı ve işletmesini devraldı. Turizm sezonunda tekrar hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, "Teleferiğin aktifleşmesiyle ilçemiz, turizmden ciddi gelir sağlayacak" dedi.

Teleferik için açılan son ihale başarılı oldu. 28 Aralık 2022'deki 3. tesis ihalesini bir firma aldı. İhaleyi alan firma teleferik işletmeciliği konusunda deneyimli bir firma. Kira geliri ve bilet satışlarından Belediye de pay alacak. Trabzon, her sene milyonlarca turist ağırlıyor. Beşikdüzü Teleferiği de bölgeye önemli bir katkı sağlayacak.